Ekipno prvenstvo države u stonom tenisu za osobe s invaliditetom u Zrenjaninu

Zrenjanin je danas domaćin ekipnog državnog šampionata u stonom tenisu za osobe s invaliditetom. Organizator takmičenja, koje se održava u Kristalnoj dvorani, je zrenjaninski stonoteniski klub osoba s inavliditetom "K2", uz podršku  Grada Zrenjanina. Na takmičenju su se okupili predstavnici dvadesetak klubova, sa više od 70 takmičara. 
 
 
Šampionat je proglasio otvorenim zamenik predsednice Skupštine grada Zrenjanina Ljubomir Stanisavljev koji je izrazio uverenje da će Zrenjanin i ovoga puta biti dobar domaćin i organizator sportskog takmičenja na kom učestvuju klubovi iz cele zemlje. 
- Želim svim učesnicima prijatan boravak u našem gradu i pre svega dobro druženje, želim da iz Zrenjanina svi ponesu lepe utiske, a neka najbolji pobede. Grad Zrenjanin ostvaruje dobru saradnju sa Udruženjem paraplegičara Banata i stonoteniskim klubom "K2" i kao što je podržao ovo današnje, podržaće i svako naredno takmičenje koje taj klub organizuje. Drago nam je što smo čuli od učesnika ovog šampionata da je ambijent u našoj sportskoj hali među najboljim u našoj zemlji, da je obezbeđen neometan prilaz osobama s invaliditetom i da zaista imaju odlične uslove za takmičenje  – poručio je Stanisavljev. 
 
 
 
Predsednik Udruženja paraplegičara Banata i reprezentativac Srbije u stonom tenisu Goran Perlić objašanjava da se u Zrenjaninu danas igraju tri kola ekipnog državnog prvenstva u muškoj i ženskoj  konkurenciji u kolicima i muškoj konkurenciji stojećih osoba s invaliditetom, pojedinačni mečevi i dublovi.  
- Ovde su i svi reprezentativci naše zemlje koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Riju ove godine,  Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Mitar Palikuća i moja malenkost, a u Zrenjanin je danas došao i potpredsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije i selektor stonoteniske reprezentacije Zlatko Kesler.  Osim nas četvoro koji smo izborili plasman na Paraolimpijadu, ovde je još nekoliko stonoteniserki i stonotenisera koji redovno nastupaju za reprezentaciju Srbije – naveo je Perlić. 
 
 
 
Sa ekipom iz beogradske opštine Voždovac stigla je i Julijana Stanisavljević, predsednica Saveta za socijalna pitanja, koja kaže da joj je cilj da što više boravi na terenu s osobama s invaliditetom, kako bi uvidela njihove  probleme i pokušala da im pomogne.
- Kao što Zrenjanin prepoznaje probleme ovih osoba i doprinosi njihovom rešavanju, isto činimo i u opštini Voždovac. Nisam prvi put u Zrenjaninu i drago mi je što je grad obezbedio ovakve uslove za održavanje takmičenja. Obično se ovakvi turniri održavaju u nekim školama ili dvoranama sa neadekvatnim prilazima za osobe s invaliditetom, bez odgovarajućih toaleta i drugih potreba, pa često nailazimo na različite probleme – kazala je Stanisavljević.