Evropsko srebro za Viktora Nemeša - čestitka gradonačelnika Janjića

Rvač zrenjaninskog "Proletera" i reprezentacije Srbije Viktor Nemeš osvojio je srebrnu medalju u grčko-rimskom stilu na Evropskom šampionatu u Rigi. Nemeš je do drugog mesta došao u kategoriji do 75 kg savladavši do finala Rumuna Kožokarua (6:0), Mađara Saboa (3:0), Hrvata Žugaja (3:3), a u finalu je bio nadomak pobede nad Gruzijcem Datunašvilijem. Nakon vođstva od 2:0 imao je čak tri puta šansu da poentira kada je rival bio u parteru, međutim konačno je bilo 2:2, što je Gruzijcu donelo zlato, a našem rvaču srebro.
 
 
Uz Nemeša, srebrne medalje na šampionatu u Letoniji osvojila su još dva naša takmičara - Davor Štefanek u kategoriji do 66 kg i Aleksandar Maksimović (do 71 kg). Srbija je i na ovom takmičenju stala u red najuspešnijih reprezentacija, jer su od šestorice naših takmičara trojica osvojila medalje, a zabeleženo je i jedno peto mesto. Taj rezultat uliva optimizam pred kvalifikacioni turnir za učešće na OI u Riju, od 14-17. aprila u Zrenjaninu. 
 
Čestitkama premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića pridružuje se i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji ističe da je još jedna evropska medalja u rvanju koja je stigla u Zrenjanin potvrda izuzetno kvalitetnog rada i kontinuiteta u tom sportu, kako u našem gradu, tako i na nivou cele zemlje.
- Čestitam svim našim osvajačima medalja, a posebno našem sugrađaninu Viktoru Nemešu, kao i doskorašnjem članu "Proletera" Davoru Štefaneku. Ove medalje još više nas obavezuju da predstojeći predolimpijski kvalifikacioni turnir u Zrenjaninu organizujemo na najvišem mogućem nivou, da budemo dobri domaćini i time pomognemo našim rvačima da ostvare željeni plasman na Olimpijske igre u Riju - pozdravio je uspeh Viktora Nemeša gradonačelnik Janjić.   
 
Foto: Svetska rvačka federacija