Grad Zrenjanin i ove godine u programu ''Zajednici zajedno'' kompanije NIS

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni direktor kompanije NIS Kiril Kravčenko potpisali su danas u Novom Sadu Sporazum o saradnji u okviru korporativnog programa “Zajednici zajedno”. Zrenjanin će tako i ove godine biti jedan od deset gradova i opština u Srbiji u kom će se, zahvaljujući finansijskim sredstvima NIS, realizovati određeni broj projekata, za koje će javni konkurs trajati od 1. aprila do 31. maja. Podsećamo, prethodne godine je NIS za Grad Zrenjanin opredelio 12,5 miliona dinara za realizaciju 23 odabrana projekta, a slična sredstva očekuju se i ove godine.
 
 
Kompanija NIS nastavlja i u 2016. godini da podržava projekte koji kroz sistem javnih konkursa doprinose razvoju lokalnih zajednica, a sporazumi su još potpisani sa Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejom. NIS će ove godine za projekte pomoći ovim lokalnim zajednicama izdvojiti više od 110 miliona dinara.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je dobru saradnju između Grada Zrenjanina i kompanije NIS, ne samo kroz program “Zajednici zajedno”, već kroz niz različitih projekata.
- NIS pokazuje da je društveno odgovorna kompanija, pomaže lokalnim zajednicama u svim sredinama u kojima posluje i na tome im zahvaljujem. Našem gradu su svaka pomoć i podrška dobrodošli, i kao prethodnih godina tako i ove godine očekujem da se mnogi jave na konkurs i da najbolji projekti prođu. Naftna industrija Srbije pomaže i zrenjaninskom fakultetu i našoj Gimnaziji, i po drugim osnovama, tako da smo veoma zadovoljni saradnjom sa NIS-om - poručio je Janjić danas u Novom Sadu.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina iskoristio je ceremoniju potpisivanja sporazuma u Novom Sadu i za susret sa čelnicima drugih gradova prisutnim na ovom događaju - gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem, gradonačelnikom Čačka Vojislavom Ilićem, gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim. Uz Janjića, ceremoniji je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić. 
 
 
Program “Zajednici zajedno” realizuje se osmu godinu zaredom, a od 2009. godine je gotovo 800 miliona dinara uloženo u oko 760 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija širom Srbije. Tim Programom NIS želi da učvrsti partnerske odnose sa lokalnim samoupravama u kojima posluje.
 
 
Program „Zajednici zajedno" namenjen je neprofitnim ustanovama i institucijama koje mogu da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke i zaštite životne sredine. O izboru projekata koji će biti podržani odlučuje komisija, koju čine predstavnici NIS-a, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica. Ovogodišnji javni konkurs će trajati od 1. aprila do 31. maja, a svi uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu http://www.zajednicizajedno.nis.eu/