Gradonačelnik Janjić: Proslava Dana vojske u Zrenjaninu definitivno 9. maja

Nakon jučerašnje radne posete Gradu Zrenjaninu ministra odbrane Republike Srbije Zorana Đorđevića i razgovora s načelnikom Srednjebanatskog okruga Dušanom Šijanom i gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, gradonačelnik Zrenjanina je saopštio da će se najavljena centralna proslava Dana vojske održati u Zrenjaninu, u ponedeljak 9. maja.
 
 
 
- Nakon sastanka s ministrom odbrane, gospodinom Đorđevićem, mogu da potvrdim da je definitivno dogovoreno da se predstojeća vojna parada, odnosno proslava Dana vojske, održi u Zrenjaninu 9. maja. Očekujemo veliki spektakl i velika nam je čast što je uopšte Zrenjanin izabran kao grad domaćin takvog događaja i siguran sam da ćemo biti dostojni tog domaćinstva. Očekujemo kompletan državni vrh, diplomatski kor i mogu da kažem da tako nešto nikad nije bilo održano u Zrenjaninu. Uveren sam i da će sve proteći u najboljem redu - rekao je gradonačelnik Janjić.
 
 
Po završetku sastanka u Gradskoj kući, ministar Đorđević je iskoristio priliku da prošeta Trgom slobode i centrom Zrenjanina i na licu mesta upozna se s lokacijom na kojoj će se 9. maja održati proslava i trasom kojom će se kretati pripadnici Vojske Srbije u svečanom defileu.