Gradonačelnik: Stanje vodotokova u Zrenjaninu stabilno, ali službe spremne

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sazvao je večeras vanrednu sednicu Štaba za vanredne situacije Grada Zrenjanina. On je posle sednice rekao da je stanje vodotokova na teritoriji Grada Zrenjanina stabilno, ali da je i pored toga sva mehanizacija mobilisana.

 

Kako je naveo, večeras su razmotrene i aktuelne situacije na teritoriji grada - stanje atmosferske kanalizacije i otvorene kanalske mreže u gradu i naseljenim mestima.

- Meteorološki uslovi nisu najpovoljniji, centralna Srbija je  više ugrožena, ali mi ništa ne prepuštamo slučaju. Organizovali smo službe i dvadesetčetvoročasovno dežurstvo - rekao je gradonačelnik Janjić. 

On je naglasio da je mobilisana sva potrebna mehanizacija za slučaj vanrednih intervencija, a sutra ujutro biće pripremljen kompletan izveštaj po svim mesnim zajednicama u gradu i svih 22 naseljenih mesta na teritoriji Grada.  

- Za sada je sve pod kontrolom i siguran sam da će tako ostati i u narednom periodu, ali, mi smo spremni i za slučaj vanrednih dešavanja - dodao je gradonačelnik.

 

 

Izveštaj o stanju vodotoka na teritoriji grada iznela je Rada Jovanov iz zrenjanisnke Uprave za vanredne situacije. Ona je navela i da su nasipi na zadovoljavajućem nivou.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” ukazao da službe tog preduzeća takođe dežuraju 24 sata dnevno, te će za sutra biti pripremljen izveštaj sa terena, ali da ne očekuje veće probleme.

 

Zamenik načelnika Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko nadzornih poslova i vanrednih situacija Milan Jovanov rekao je da će Komunalna policija pojačati rad na terenu kako bi se sagledala trenutna situacija, a ukoliko dođe do većih problema biće angažovana mehanizacija.