Međunarodno takmičenje mladih džudista u Zrenjaninu

Povodom 34. Osmomartovskog međunarodnog turnira u džudou za pionire, koji se održava sutra, 12. marta, u Kristalnoj dvorani, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je danas džudiste iz Izraela, na čelu sa predsednikom izraelskog kluba Leonidom Volinom i predstavnike džudo kluba "Proleter". Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što se sportski klubovi iz našeg grada odvaže da organizuju velika, međunarodna takmičenja.

 

 

- Vidim da je to postala i praksa u prethodnom periodu. Kada u naš grad dođe blizu sedam stotina takmičara jeste lepo i siguran sam da ćemo biti dobri domaćini. Drago mi je što je naš džudo klub ušao u super ligu i što ćemo najkvalitetnije ekipe gledati ovde u našem gradu - rekao je on.

Leonid Volin je kazao da izraelski klub čine deca od devet do dvanaest godina, i to je kako je naveo, prvi odlazak mlade ekipe na takmičenje van zemlje.

- Nadamo se da će uspeti da se snađu i da će se isto tako uspešno takmičiti sa ostalim sportistima. Prvi put smo u Zrenjaninu i već sada imamo samo najlepše utiske, a na takmičenju neka pobedi najbolji - rekao je on.

 

 

Nikola Savatović, trener Omladinskog džudo kluba “Proleter MD” zahvalio se gradonačelniku i Gradu Zrenjaninu na izuzetnoj podršci.

- Imali smo podršku godinama unazad i nadam se da će nas podržavati i ubuduće - rekao je Savatović i ukazao da “Proleter MD “ ove godine slavi značajan jubilej, pedeset godina postojanja.

Kako je naveo, na ovom takmičenju očekuje se učešće više od 600 takmičara, osim iz Izraela i ekipe iz Slovenije, Rumunije, Mađarske i BiH. 

 

 

- Našu ekipu čini mlađa uzrasna kategorija, a učestvovaće dvadesetoro dece iz Zrenjanina i petnaestak dece iz tri sekcije koje smo otvorili ove godine u Mužlji, Žitištu i Melencima - rekao je Savatović.    

Prijemu su prisustvovali i zamenik predsednice Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i članica Gradskog veća zadužena za sport Zlatana Ankić.