Novi sjajan rezultat Ivane Španović - čestitka gradonačelnika Janjića

Rekorderka Srbije u skoku udalj i trećeplasirana na svetu u toj disciplini Ivana Španović, zabeležila je još jedan sjajan rezultat osvojivši srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani u američkom gradu Portlandu. Ona je u petoj seriji zabeležila daljinu novog državnog rekorda 7,07 metara i sve do poslednje serije bila u vođstvu, kada ju je pretekla Amerikanka Britni Ris fantastičnim skokom 7,22 metra. Treće mesto osvojila je Britanka Lorejn Judžin rezultatom 6,98 metara. 
 
Španovićeva je na taj način potvrdila odličnu formu i još jednom istakla kandidaturu za najviši plasman na najznačajnijem ovogodišnjem takmičenju, Olimpijskim igrama u Riju.
 
 
Našoj najboljoj atletičarki čestitke povodom rezultata u Portlandu uputili su predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, Ivaninog rodnog  grada iz kog se vinula među svetske atletske i sportske visine. 
 
"U ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime upućujem ti najsrdačnije čestitke za srebrnu medalju osvojenu u Portlandu. Još jednom si obradovala Srbiju sjajnim rezultatom i novim državnim rekordom. Obradovala si i Zrenjanince koji su i ovoga puta ponosni zbog tvog sportskog uspeha i načina na koji osvajaš medalje na velikim šampionatima. Tvoj rodni grad biće uz tebe i na svim narednim takmičenjima, a od srca ti želimo da se s odličjem vratiš i sa najvećeg – Olimpijskih igara u Riju", poručio je danas Ivani Španović gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.