Obnova saobraćajnica i u mesnoj zajednici ''Dositej Obradović''

Na teritoriji Mesne zajednice „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu takođe se ovih dana izvode infrastrukturni radovi, a neke koji su završeni  obišli su danas gradski čelnici, kako bi se na licu mesta uverili koliko su te investicije zaista bile neophodne i dugo očekivane za stanovnike ovog dela grada.
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Goran Kravarušić  posetili su Šećeransko naselje kod Gradskog bazena, gde ih je, u ulozi „domaćina“, dočekao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, s obzirom da živi na teritoriji te MZ i uključen je u realizaciju svih projekata na njenoj teritoriji. Unutar tog stambenog naselja asfaltirane su saobraćajnice i sanirani parking-prostori, a ukupna vrednost te investicije je oko pet miliona dinara. 
 
Kako je istakao Kravarušić, u ovo naselje punih pet decenija mašine bukvalno nisu ni ulazile.
- Stanovnici su imali velikih problema sa kretanjem, sa parkiranjem vozila i ove godine smo krenuli u rešavanje tog dugogodišnjeg problema. Urađeni su putevi u novoj asfaltnoj podlozi, sanirani su parkinzi i iz razgovora s građanima vidimo da su i oni zadovoljni što je ovo konačno rešeno.
 
 
On je dodao da su danas počeli i radovi na postavljanju novog asfalta u Slovačkoj i na početku Takovske ulice, nakon završetka  radova na izgradnji atmosferske kanalizacije.
- Asfaltiranje se nastavlja i sutra, a nakon kompletnog završetka radova u ovom delu Takovske, radovi se sele u drugi deo ulice. Radićemo po segmentima, kako bi građanima koji žive u Takovskoj bio omogućen izlazak iz kuća i prolaz kroz ulicu – kazao je Kravarušić. 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić kaže da je tokom četiri godine rekonstruisano mnogo ulica, trotoara, biciklističkih staza na teritoriji mesne zajednice „Dositej Obradović“  i što je za kratko vreme rešen i problem u Šećeranskom naselju.
- Radove smo prilagodili željama stanovnika ovog naselja, jer smo prvo s njima razgovarali, tako da smo im obezbedili i nova parking mesta i asfaltirali one poteze koji se ovde svakodnevno koriste. Praktično je ovo naselje do sada bilo zaboravljeno. Jedan od problema su i dotrajale fasade zgrada, na koje grad nema uticaja jer su u privatnom vlasništvu, ali grad traži model za to i možemo pomoći vlasnicima  kroz podnošenje projektne dokumentacije ka fondovima Evropske unije koji se tiču energetske efikasnosti i nude određene kredite za tu namenu – napomenuo je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.