Prijem za naše zlatne ''delfine''

Povodom večerašnje prijateljske vaterpolo utakmice reprezentacija Srbije i Australije, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je prijem za naše zlatne "delfine", šampione Evrope, vaterpoliste Srbije. Predvođeni kapitenom naše ekipe Živkom Gocićem, srpski reprezentativci stigli su u Zrenjanin u okviru "Turneje šampiona" po gradovima Srbije, osmišljene da što veći broj građana Srbije u svojim sredinama vidi i pozdravi našu najtrofejniju sportsku selekciju. Turneja traje od 21. marta do 1. avgusta, kada naši vaterpolisti polaze put Rio de Žaneira u pohod na jedino zlato koje im nedostaje.
 
 
Prijemu u Baroknoj sali Gradske kuće prisustvovali su svi naši igrači i rukovodstvo ekipe i Vaterpolo saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Saveza Miloradom Krivokapićem i generalnim sekretarom Zoranom Avramovićem. Gradonačelnik Janjić poželeo je dobrodošlicu našim reprezentativcima i istakao da su Zrenjaninci počastvovani što danas mogu da ugoste reprezentaciju koja je čitavoj Srbiji donela mnogo radosti.
 

- Mnogo je danas dešavanja u Zrenjaninu, ali mislim da je centralni događaj upravo ova utakmica vaterpolista Srbije i Australije. Očekujem prepuno gledalište na bazenu, znam da već nekoliko dana ne može da se nabavi karta i Zrenjaninci su željni velikih takmičenja, velikih događaja kakav je sigurno ovaj večerašnji - istakao je gradonačelnik.  
 
Kapiten naše selekcije Gocić uručio je i poseban poklon gradonačelniku Janjiću: fotografiju evropskih šampiona sa potpisima svih igrača. Na srdačnom prijemu i u Zrenjaninu zahvalio se čelnik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić.
 
 
Jedini Zrenjaninac u ovoj selekciji i naš najtrofejniji vaterpolista svih vremena Slobodan Nikić nije krio zadovoljstvo što je ponovo u prilici da boravi u svom rodnom gradu, prvi put nakon 2012. godine. 
- Lepo je biti u svom gradu i drago mi je kada mogu da se setim nekih prošlih vremena. Zrenjanin sigurno zaslužuje više ovakvih sportskih događaja i da reprezentacija češće dolazi. Očekujemo večeras sigurno pun bazen i da odigramo jednu dobru utakmicu. Australijance dobro poznajemo i nadam se da ćemo pobediti i da će zrenjaninska publika uživati - rekao je Nikić.    
 
 
Reprezentativci Australije u Zrenjanin stižu neposredno pred utakmicu, koja će se odigrati s početkom u 18. 30 časova na Gradskom bazenu.