Putari aktivni i u Lazarevu

Putari su aktivni na terenu i ovog vikenda, a ljudstvo i mehanizacija angažovani su na čitavom nizu lokacija u gradu i naseljenim mestima. Između ostalih, odvijaju se i radovi na asfaltiranju Ulice Save Kovačevića u Lazarevu, gde se rekonstrukcija putne podloge vrši u celoj dužini ulice od 1.100 metara.

 
 
Lazarevo su danas tim povodom posetili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac, koji su, zajedno sa direktorom JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Goranom Kravarušićem i predstavnicima Saveta MZ „Lazarevo“ razgovarali o ovim i predstojećim radovima, kako u tom selu, tako i na drugim lokacijama na teritoriji Grada Zrenjanina.

 
 
Gradonačelnik Zrenjanina zadovoljan je obimom i kvalitetom radova u Lazarevu i najavljuje dalje aktivnosti u tom selu na izgradnji infrastrukture.

 -Više puta sam ponovio da želimo da obnovimo infrastrukturu i u gradu i u naseljenim mestima i oko toga ne pravimo razliku. Prethodne godine asfaltirali smo 80 kilometara ulica i puteva i 12 km biciklističkih staza, a svi ovi radovi koji se odvijaju danas i prethodnih dana i nedelja idu u prilog našim nastojanjima i planovima da ove godine budemo još uspešniji. Radimo u gradu, ali ne zaboravljamo ni 50 hiljada stanovnika koji žive u 22 naseljena mesta našeg grada. Danas smo u Lazarevu, gde smo izdvojili iz budžeta 8 miliona dinara za asfaltiranje ove ulice, a već naredne nedelje nastavljamo radove na izgradnji fekalne kanalizacije, sa željom da izjednačimo uslove života u gradu i naseljenim mestima -  kazao je Janjić.

 
 
Radove na asfaltiranju Ulice Save Kovačevića u Lazarevu izvodi zrenjaninsko preduzeće „Saša Inženjering“, jer po rečima Gorana Kravarušića, intenzitet i obim radova na teritoriji Zrenjanina je u ovom trenutku takav da je glavni izvođač radova, novosadski „Put-Invest“, morao angažovati i drugog člana konzorcijuma koji je dobio posao na asfaltiranju ulica. Direktor „Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ dao je presek lokacija na kojima se trenutno vrše radovi, kao i nekih gde će oni ubrzo uslediti:

-Juče su asfaltirane ulice Orlova i Cvijićeva, u zrenjaninskoj MZ „Nikola Tesla“, danas kreće asfaltiranje u Slovačkoj i potom delu Takovske, gde je završena izgradnja atmosferske kanalizacije, a očekuju nas radovi na „Zelenom polju“, ulicama Milenka Bojanića i Duška Trifunovića.

 
 
Naredne lokacije putara u naseljenim mestima, po njegovim rečima, biće Aradac i Taraš.

-U Aradcu će biti asfaltirane tri ulice, a u Tarašu će nov kolovoz dobiti jedna od najdužih ulica u selu, Proleterska, dužine oko 1.000 metara – rekao je Kravarušić.