Raspisani i pokrajinski izbori, za lokalne u Zrenjaninu do sada prijavljeno sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je redovne pokrajinske izbore za 24. april kada će biti održani već raspisani i republički i lokalni izbori.
 
Pastor je potpisao odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini APV, po kojoj rokovi za izborne radnje počinju da teku danom stupanja na snagu ove odluke, odnosno 22. marta. U obraćanju novinarima rekao je da se po prvi put pokrajinski izbori održavaju u potpunosti po proporcionalnom sistemu, to jest da se svih 120 poslanika u Vojvodini biraju kao u jednoj izbornoj jedinici, na osnovu lista političkih stranaka, grupa građana ili njihovih koalicija.
 
Birači sa teritorije Grada Zrenjanina imaće tako 24. aprila pred sobom tri glasačka listića, kao i većina građana Vojvodine, odnosno u 41 gradu i opštini na teritoriji pokrajine, od ukupno 45. Za izbor odbornika u lokalnim skupštinama neće glasati žitelji Vrbasa, Kovina, Odžaka i Pećinaca, u kojima su, u periodu 2013-2015. godine, održani vanredni lokalni izbori.
 
Za lokalne izbore u Zrenjaninu do ovog trenutka je Gradskoj izbornoj komisiji podneto sedam izbornih lista:
1. Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje.
2. Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor-Vajdasági Magyar Szövetség.
3. "Ivica Dačić" – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma, Narodni pokret Srbije (NPS), Ruska demokratična stranka (RDS) – Željko Malušić.
4. Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka
5. Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak
6. Demokratska stranka - dr Gordana Kozlovački
7. Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolji Zrenjanin – Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija, Vojvođanska partija