Raspisani parlamentarni izbori - počeli da teku rokovi za izborne radnje

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić potpisao je juče Ukaz o raspuštanju Narodne skupštine i doneo odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za 24. april. U skladu s tim dokumentima počeli su da teku i rokovi za vršenje izbornih radnji u svim jedinicama lokalne samouprave.
 
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor takođe je juče najavio održavanje pokrajinskih izbora istog dana, pa će tako birači sa teritorije AP Vojvodine imati 24. aprila pred sobom tri glasačka listića, jer je izvesno da će se tada birati i odbornici u lokalnim skupštinama gradova i opština.
 
Gradska uprava Zrenjanin danas je obavestila građane sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina koji imaju biračko pravo, da je deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Zrenjanina od 05.03.2016. godine izložen na uvid u zgradi Gradske uprave grada Zrenjanina, kancelarija broj 14 u vremenu od 08,00 do 14,00 časova svakog radnog dana. 
Do zaključenja biračkog spiska, odnosno do 08.04.2016. godine građani mogu podneti zahtev Gradskoj upravi za eventualne promene (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka) u biračkom spisku. Za sve promene u biračkom spisku pored zahteva građani moraju prikazati i važeću ličnu kartu. 
 
Nakon zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre dana izbora, upis birača u birački spisak vrši Ministarstvo nadležno za poslove uprave. Zahtev za promene u biračkom spisku može se podneti neposredno nadležnom Ministarstvu ili Gradskoj upravi.
 
Kompletan tekst ovog Obaveštenja, kao i svih narednih koja će biti objavljivana, nalazi se na novootvorenoj stranici sajta Grada Zrenjanina, "Izbori 2016", do koje vodi sledeći link:
 
 
Sa banera na naslovnoj strani sajta Grada Zrenjanina može se izvršiti i upit u jedinstveni birački spisak Republike Srbije, gde svi građani, unosom jedinstvenog matičnog broja građana, mogu proveriti da li su upisani u birački spisak i dobiti podatak o glasanju po mestu prebivališta: