Rešava se problem odvođenja atmosferskih voda iz Ličke ulice u Ečki

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno s direktorom JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goranom Kravarušićem i članovima Gradskog štaba za vanredne situacije Milanom Jovanovim i Miroslavom Sladojevićem posetio je danas Ečku, gde su u toku radovi na čišćenju i prokopavanju odvodnih kanala u Ličkoj ulici. 
 
 
Ovim radovima otklanja se višedecenijski problem odvođenja atmosferskih voda iz te ulice koji je izražen uvek nakon obilnijih padavina, a sada je, nakon uvođenja vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije, moguće trenutno pristupiti njegovom rešavanju. 
 
Pre obilaska radova, održan je sastanak u prostorijama mesne zajednice Ečka, na kom je predsednik Saveta MZ Kristijan Kadarjan upoznao gradonačelnika i njegove saradnike sa aktuelnim stanjem u tom mestu.   
 
 
 
Direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić objasnio je da je to preduzeće uradilo projekat za odvodnjavanje atmosferskih voda u naselju, kao i da su se stekli uslovi da se taj posao i uradi.
- Predložio sam gradonačelniku da ovaj posao sprovedemo do kraja, da se povežu Lička i Bosanska ulica i da se voda koja je prethodnih trideset godina uvek ostajala u tim ulicama jednostavno odvede iz njih – rekao je Kravarušić i dodao da stanje trenutno ni u Ečki ni u drugim selima nije zabrinjavajuće, ali da treba preventivno uraditi ono što je moguće, kako bi se predupredili veći problemi do kojih može doći u slučaju daljih padavina.
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić ponovio je da je situacija na teritoriji Grada Zrenjanina pod kontrolom i da se prate sva dešavanja na vodotokovima i kanalima, kako u samom gradu, tako i u svim naseljenim mestima. 
- Za sada nema većih problema, a danas smo odmah reagovali na poziv građana iz mesne zajednice Ečka. Ovo je njihov gorući problem, imamo svu potrebnu dokumentaciju, pripremili smo i mehanizaciju, tako da ćemo atmosfersku vodu odavde sprovesti do Begeja. Moraćemo da uradimo više zahvata, od novog prokopavanja do podizanja nekih prepusta koji nisu zadovoljavajući i ja apelujem na građane ove ulice da imaju malo strpljenja. Ove radove obavićemo brzo i kvalitetno – naglasio je Janjić nakon današnjeg obilaska Ličke ulice u Ečki.