Santovac: 1,6 milijardi dinara za izgradnju infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac i direktor Direkcije za gradnju i uređenje grada Zrenjanina Goran Kravarušić obišli su danas, zajedno sa članovima Saveta mesne zajednice "Nikola tesla" Orlovu i Cvijićevu ulicu gde je nedavno izvršena rekonstrukcija puta.

Santovac je tom prilikom istakao da je Grad Zrenjanin u ovoj, 2016. Godini, predvideo 1,6 milijardi dinara u budžetu za investicije koje se odnose na rekontsrukciju puteva i asfaltiranje postojećih, ali i izgradnju novih, kao i za izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže.

 

 

- Sve to radimo kako bismo grad Zrenajnin izdigli u odnosu na prethodni period i da nastavimo sa razvojem našeg grada. Jedna od investicija koja se sprovodi iz tih sredstava jeste i rekonstrukcija puta u Orlovoj ulici, kao i Cvjićevoj. Ukupno je planirano i rekonstrukcije 600 metara puta, a vrednost radova je 5 miliona dinara - rekao je Santovac.

Kako je naveo, Grad Zrenjanin nastaviće i u narednom periodu sa aktivnostima na rekontstukciji puteva u gradu i naseljenim mestima.

- Pokazatelj tome jesu i izvođači radova koje svakodnevno možete videti kako u gradu, tako i u selima, jednostavno, samo na taj način možemo postaviti Zrenjanin na mesto kakvo žele svi Zrenjaninci - dodao je zamenik gradonačelnika. 

 

 

Marko Marjanović predsednik Saveta mesne zajednice “Nikola Tesla” kazao je da će se raditi na ulepšavanju ovog dela grada.

- Prvim lepim vremenom asfaltirane su dve ulice u našoj mesnoj zajednici. Što jeste veoma značajno za stanovnike ovog dela grada, ali ne samo za nas, već i stanovnike celog Zrenjanina. Na osnovu Participativnog budžetiranja biće urađeno i dečije igralište, kao i asfaltiranje sportskog terena u dvorištu mesne zajednice - rekao je Marjanović i izrazio očekivanje da će dobre saradnje između ove mesne zajednice, Grada Zrenjanina i Direkcije za gradnju i uređenje grada biti i ubuduće.