Širi se ''Naša priča'' - zasađen voćnjak za radno angažovanje korisnika

"Zrenjaninski poslovni krug - ZREPOK" je u saradnji sa Poljoprivrednom školom iz Zrenjanina i Poljoprivrednom stručnom službom Zrenjanin podigao voćnjak, na površini od 2000 m2, u krugu Dnevnog centra za boravak osoba sa smetnjama u razvoju "Naša priča". 
 
 
"ZREPOK" je, po preporuci Poljoprivredne stručne službe obezbedio otporne sorte jabuka, kajsija, šljiva, višanja, malina i ribizli. Posađeno je ukupno 320 sadnica voćaka, uz angažovanje učenika i nastavnika Srednje poljoprivredne škole Zrenjanin. Pored sadnog materijala, "Zrenjaninski poslovni krug" obezbedio je i sistem za zalivanje voćnjaka (sistem kap po kap).
 
 
Podsećamo, Dnevni centar za boravak osoba s posebnim potrebama, "Naša priča", počeo je s radom krajem 2014. godine i formiran je s ciljem da obezbedi dnevni smeštaj za oko 30 lica ometenih u razvoju koja završavaju školovanje u osnovnoj i srednjoj školi "9. maj". Smešten je u objektu u vlasništvu Grada Zrenjanina, u naselju "Zeleno polje" i predstavlja najbolji primer inkluzivne prakse.
 
 
Partneri u ovoj akciji uvereni su da će podignut voćnjak puno značiti korisnicima centra "Naša priča", da će im omogućiti da budu radno angažovani i na taj način da korisno provedu slobodno vreme u prirodi.