U razgovoru sa gradonačelnikom Lenđer o pripremama za Olimpijadu

Gradonačelnik Čedomir Janjić, zajedno sa generalnim sekretarom Sportskog saveza grada Zrenjanina, Simom Salapurom sastao se danas u svom kabinetu u Gradskoj kući sa Ivanom Lenđerom, najuspešnijim zrenjaninskim plivačem i reprezentativcem, sa kojim je razgovarao o dosadašnjim takmičenjima i planovima za predstojeće Evropsko prvenstvo u Londonu i Olimpijske igre u Riju.
 
 
Mladi sportista pomenuo je takmičenje u Luksemburgu održano u februaru, gde mu je nedostajalo 28 stotinki do olimpijske norme, ali se nada da će već na Evropskom prvenstvu uspeti da izbori bolji rezultat:
- 28 stotinki zvuči jako malo i jeste malo, ali za mene predstavlja veliki problem jer nije više u pitanju toliko fizički rad, već je potrebno mnogo rada na tehničkim detaljima, psihološkoj pripremi, uz savete nutricioniste, itd - objasnio je Lenđer, dodajući da u Zrenjaninu ostaje još nekoliko dana, nakon čega se vraća u Dubai i nastavlja sa pripremama do Olimpijskih igara, gde trenira sa Velimirom Stjepanovićem, koji ima tri A olimpijske norme.
- Trenutno imamo tri učesnika za igre, nadam se da će se taj broj povećati, pogotovo što ide Evropsko prvenstvo koje je svima cilj u ovoj polusezoni do Rija - napomenuo je ovaj plivač.
 
 
Zadovoljstvo zbog sastanka sa Ivanom Lenđerom nije krio ni gradonačelnik Janjić:
- Razgovarali smo o planovima do Olimpijskih igara i onim koji nakon toga predstoje. Dogovorili smo se da Lenđer prihvati rad u našem klubu i definitivno će naš proslavljeni reprezentativac biti deo ekipe ovde u Zrenjaninu, a siguran sam da će dati izuzetan doprinos radu u plivačkom klubu - zaključio je gradonačelnik.