Zrenjanin na "Međunarodnim danima energetike i investicija"

Grad Zrenjanin, kao Grad partner, predstavio se na "Međunarodnim danima energetike i investicija", manifestaciji koja se u Novom Sadu održava 10. i 11. marta, a koju organizuju Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne.  

 

 

Međunarodne dane energetike i investicija otvorio je pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković koji je istakao da energetska efikasnsot ne znači kompromis koji se održava na kvalitet života, već pametno ponašanje, koje treba da obezbedi istu robu i istu uslugu, uz korišćenje manje energetskih resursa. 

Pored energetske efikasnosti, kao centralne teme, na ovogodišnjom manifestaciji biće održane sesije i radionice o obniovljivim izvorima energije, klimatskim promenama, održivoj gradnji, otpadu kao energetskom resursu, geopolitičkom uticaju na pravce razvoja energetskog sektora, kao i mnogo drugih tema.

 

 

Prijatelj Međunarodnih dana energetike i investicija Grad Zrenjanin, na Novosadskom sajmu je ponudio projekte kargo aerodroma, akva parka i prezentovao mogućnosti investiranja u industrijsku zonu, kao i brojne manje projekte, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Prema njegovim rečima, Grad Zrenjanin često učestvuje na sajmovima, predstavili su se i u Beogradu, ali i na sajmovima u Kanu i Minhenu, kako bi pronašli partnere i investitore, kao i da promovišu zrenjaninsku industrijsku zonu. Kako je Janjić istakao, prvi kontakt sa Drekslmajerom, koji je trenutno najveći poslodavac u Zrenjaninu, ostvaren je upravo sajmu u Minhenu.

 

 

Na Međunarodnim danima energetike i investicija, tokom dva dana, biće predstavljene kompanije i tehnologije u oblasti energetske efikasnosti, građevinarstva,  obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, finansijske institucije i organizacije koje finansiraju projekte u ovoj oblasti, lokalne samouprave, agencije, udruženja i u kongresnom i izložbenom delu.

 

Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija su Grad Novi Sad i Grad Zrenjanin, a Kompanija "Generalo osiguranje Srbija" podržala je organizaciju ove međunarodne manifestacije.