Dan studenata tradicionalno obeležen i u studentskom domu

Studenti širom Srbije obeležavaju danas svoj dan, 4. april, ustanovljen u znak sećanja na studentske proteste 1936. godine kada je u sukobu sudenata i pripadnika profašističke "Organizacije nacionalnih studenata" (ORNAS), poginuo Žarko Marinović, student Pravnog fakulteta. Počev od 1955. godine, taj dan se slavi kao dan studenata Beogradskog univerziteta, a obeležavaju ga svi studenti u Srbiji. 
 
 
Tradicionalno se 4. april obeležava i u studentskom domu "Mihajlo Predić - dr Miša", čijih 208 stanara svake godine priprema poseban program, uz čitav niz različitih sadržaja. Upravnica Doma Tanja Dulović ističe da se ova proslava organizuje po 14 put i da su, kao i svake godine, najveći teret organizacije preuzeli upravo studenti.
-Uprava doma im u tome pomaže, a ove godine su imali i svesrdnu pomoć Grada Zrenjanina, zbog čega sam izuzetno zadovoljna. Nadam se da će značaj ovog studentskog doma u narednom periodu prepoznati više organizacija i preduzeća i pomoći nam – rekla je Dulović i dodala da je zrenjaninski dom druge kategorije i da u 67 smeštajnih jedinica ima 208 mesta. Studenti koji u njemu žive su sa teritorije Vojvodine i Srbije, a pohađaju nastavu na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" i Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija. 
 
 
Ambicije lokalne samouprave da cifru od sadašnjih 1600-1700 studenata u Zrenjaninu poveća na pet hiljada mora adekvatno da prati i rast studentskog standarda i infrastrukture, posebno što se tiče ishrane i smeštaja akademaca. O tome je govorio gost na današnjoj svečanosti, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. On je, čestitajući im Dan studenata, poručio da Grad Zrenjanin radi na stvaranju ambijenta koji bi pomenutu cifru učinio realnom.  
 -Današnji dan prilika je da posetimo i Tehnički fakultet i Visoku školu i studentski dom. Više puta sam ponavljao da je cilj lokalne administracije da Zrenjanin bude pravi studentski grad. Otvaraćemo u tom cilju i nove katedre kojih sada ovde nema, planiramo već ove jeseni da otvorimo katedru Poljoprivrednog fakulteta i mislim da će to biti dobro, ali je i studentski standard nešto što je jako važno. Siguran sam da ćemo naći zajednički jezik sa Pokrajinom, da ćemo u prvoj fazi uspeti da pokrenemo projekat izgradnje studentskog restorana, ali nam takođe nedostaje i još jedan smeštajni objekat, jer bez 400-500 kreveta u domu mislim da ne možemo da pričamo o Zrenjaninu kao studentskom gradu. 
 
 
Janjić je dodao i da je Grad preuzeo dokumentaciju na nivou idejnog rešenja za izgradnju lifta na Tehničkom fakultetu.      
-Naše stručne službe rade projekat i vrlo brzo ćemo krenuti i u realizaciju tog projekta na našem fakultetu – istakao je gradonačelnik. 
 
Zajedno sa upravnicom doma i dekanom Tehničkog fakulteta prof. dr Milanom Pavlovićem, Janjić je obišao objekat i uverio se da je smeštaj u njemu dobro organizovan, a da su, u međuvremenu, realizovani i neki novi sadržaji – dom je opremljen besplatnim internetom, urađen je novi prilazni put zgradi iz Gundulićeve ulice i izbetoniran plato pred glavnim ulazom, gde se stanari doma najčešće okupljaju.   
 
 
Manifestaciju nazvanu "Dani studenata" u ime organizatora predstavio je Srđan Nedeljkov, student Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin i stanar doma "Mihajlo Predić - dr Miša".  
-Studenti se nadmeću u kvizovima znanja, sportskim disciplinama i danas ćemo nagraditi najuspešnije učesnike. Organizovali smo i ovoga puta modnu reviju na otvorenom koja će, siguran sam, privući pažnju i studenata i naših gostiju. Ova manifestacija ima i humanitarni karakter, jer je organizovano prikupljanje sredstava za lečenje studentkinje Tehničkog fakulteta Zorane Ivanić – objasnio je Nedeljkov.