Fontane na Trgu slobode 18. aprila u probnom radu

Fontane na Trgu slobode već narednog ponedeljka biće u probnom radu, saopštavaju iz "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina". Tada bi, naime, trebalo da prorade sve mlaznice i poteče voda, ali bez struje, odnosno bez dekorativne rasvete i programiranja režima rada. Završetak tih radova očekuje se do kraja meseca.
 
 
Nakon što su prošle nedelje radnici JKP "Čistoća i zelenilo" završili čišćenje korita fontana i izbacivanje zaostalog građevinskog materijala, na teren su stigli i radnici i stručnjaci izvođača radova, preduzeća "BMD Bau" iz Beograda.
 
 
Radovi na finalizaciji fontana odvijali su se i tokom vikenda, a podrazumevaju postavljanje kamene obloge u obe fontane, izradu potkonstrukcije, postavljanje razvoda cevi i mlaznica, dekorativne rasvete, automatike, filtera i drugih elemenata. Rad obe fontane - velike ispred "Vodotornja" i manje ispred Gradske biblioteke - biće usklađen, uz mogućnost regulisanja mlaznica i rasvete. Kako navode projektanti, fontane će imati instalacije za niz mlazeva vode, jedan uz drugog i omogućavaće regulaciju visine mlazeva do maksimalnih dva metra.
 
 
Radove su u četvrtak obišli i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić. Gradonačelnik je istakao da će, završetkom fontana i njihovim puštanjem u funkciju, Trg slobode u potpunosti dobtiti projektovanu formu i sadržaje.