Izgradnja pristupne rampe za invalide u ambulanti Dolja - Crni šor

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pokrajinski poslanik Predrag Matejin i direktor Doma zdravlja Miodrag Subić obišli su danas radove na rekonstrukciji ulaza u ambulantu na ambulanti Dolja - Crni Šor.

 

 

 

U toj ambulanti postavlja se prilazna rampa za invalide, jedinstvena po funkcionalnosti i evropskim standardima na našim prostorima, a do izgradnje te rampe, kako je rečeno,  došlo se na inicijativu Mesne zajednice “Dolja - Crni šor” jer ova ambulanta ima najveću frekvenciju pacijenata invalida i starih lica zbog blizine Gerontološkog centra.

 

 

Saša Santovac je rekao da Grad Zrenjanin vodi računa o svim stanovnicima, ali da se posebno vodi računa o osobama kojima je potrebna dodatna pomoć i uslovi za kvalitetniji život.

 

- Postoje u našem gradu i građani kojima je potrebno obezbediti drugačiji ulaz u zdravstvene ustanove, to smo uradili u Dečijem dispanzeru i Dispanzeru za žene gde prošle godine, posle trideset godina, izgrađena pristupna rampa. Sada to radimo i ovde, u ovoj mesnoj zajednici, a sve sa ciljem da građanima omogućimo lakši pristup ambulantama, bez potrebe da za to dodatno nekog angažuju - rekao je on.

Santovac je istakao i da se radi i na povećanju broja zaposlenih lekara u narednom periodu, što bi znatno smanjilo i gužve u ambulantama Doma zdravlja.