Janjić u Čenti: Ne zapostavljamo ni jedno naseljeno mesto

Nastavljajući s obilascima naseljenih mesta u kojima se izvode različti infrastrukturni radovi, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je i Čentu, gde su u toku radovi na asfaltiranju Ulice Miroslava Antić i na izgradnji pešačke staze na ulazu u selo iz pravca Zrenjanina. 
 
 
-Čenta je selo najudaljenije od grada, preko 30 kilometara, ali to ne znači da o njemu brinemo manje od drugih naselja na teritoriji Zrenjanina. Više puta sam isticao da u svakom delu grada, u svakoj mesnoj zajednici, ali i u svakom našem selu, želimo da nešto izgradimo, uredimo, rekonstruišemo, asfaltiramo. Na inicijativu naših sugrađana koji žive u Čenti i koji su ukazali na problem u Ulici Miroslava Antića, mi sada ovde ulažemo skoro 10 miliona dinara. Investicija nije mala, ali mislimo da je svaki dinar koji je uložen u naseljeno mesto u potpunosti opravdan – istakao je gradonačelnik Janjić nakon posete Čenti.
 
 
Dodao je i da su meštani ukazali na problem kretanja pešaka po samom magistralnom putu kroz Čentu.
-Prošle godine smo ga dobro osvetlili, a ove godine hoćemo da napravimo pešačku stazu od početka do kraja Čente i to ćemo realizovati u narednih nekoliko meseci. 
 
 
Uz gradonačelnika, u Čenti su bili i njegov zamenik Saša Santovac i direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić, koji je rekao da je to preduzeće angažovano na brojnim radovima i u gradu i naseljenim mestima. 
 
 
-Ulica Miroslava Antića u Čenti radi se u dužini od 750 metara i vrednost investicije je oko 10 miliona dinara. Uporedo se radi i deo pešačke staze duž magistralnog puta. Radove na asfaltiranju izvodi preduzeće "Put – Invest" iz Novog Sada, a pešačku stazu gradi "Ekogradnja" – naveo je Kravarušić.
 
 
Jedan od stanovnika Ulice Miroslava Antića je uzoran domaćin i poljoprivednik Stevica Štetin. On kaže da se ispunjavaju dugogodišnje želje stanovnika te ulice, da će im asfalt puno značiti, a da će pešačka staza uz magistralni put povećati bezbednost ne samo žiteljima Čente, već i svim učesnicima u saobraćaju koji prolaze kroz selo.