Kvalitetna praktična nastava u Poljoprivrednoj školi

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Srednju poljoprivrednu školu gde se tokom razgovora sa direktorkom škole Milicom Damjanović Tomin i obilaska plastenika i upoznao sa aktivnostima koji se sprovode u toj ustanovi.

 

 

 

Gradonačelnik Janjić kazao je da postoji veliko interesovanje učenika i potreba za povećanjem broja upisane dece u ovu školu.

 

 

- Očigledno je da su deca zainteresovana, ali i da ih njihovi roditelji usmeravaju da pohađaju ovu školu. Mi smo poljoprivredni kraj, a želimo da otvorimo i odeljenje poljoprivrednog fakulteta. Međutim, ovo je početni korak, upis u prvi razred ove, najbolje u Vojvodini poljoprivredne škole. Ponosni smo na menadžment škole i uopšte kako je ovde organizovan rad, naravno, Gradska uprava im u tome pomaže. Dali smo saglasnost da ovde postoji potreba za više odeljenja, za šest umesto pet koliko ih je do sada bilo, a nadam se da ćemo uspeti u tome i da će nas Pokrajinski sekretarijat podržati u tome, kako bismo od 1. septembra imali više upisane dece - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

On je ukazao i da je, u cilju što uspešnijeg odvijanja praktične nastave, Grad Zrenjanin u saradnji sa Komisijom za izradu godišnjeg plana za izdavanje u zakup državne zemlje, odobrila određenu površinu bez naknade, a to će doprineti i delu samofinansiranja škole.

- Profesori i učenici ovde sprovode mnoge aktivnosti, a poljoprivredno zemljište im je neophodno, te nismo imali dilemu da li da im te površine ustupimo - rekao je on.

 

 

Direktorka škole kazala je da ovu školu, u pet smerova, pohađa 500 učenika, a da je prošle godine postojalo interesovanje, te da su sva odeljenja upisana sa maksimalnim brojem đaka.

 

 

- Učenici žele da nauče što više, a naša škola im to omogućava. U okviru škole postoji i ekonomija, plastenici, vinogradi, voćnjaci, sto hektara zemlje sa raznim kulturama pa deca, zahvaljujući stručnom kadru stiču kvalitetna znanja, a dobro smo opremljeni i mehanizacijom. Naši đaci su odlični đaci, uglavnom su to deca sa sela, gde, osim što imaju vremena da uče, i vredno rade, a saznanja koja stiču u školi mogu da primenjuju u svojim imanjima - kazala je Damjanović Tomin.