Novi kilometri asfalta i u Zelenom polju - u dve ulice nakon 26 godina

Putari su ovih dana veoma aktivni na dve lokacije u mesnoj zajednici "Zeleno polje", čime se nastavlja intenzivna izgradnja i obnova saobraćajne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima. Na red su došle dve ulice na samom obodu ovog velikog gradskog naselja, koje do sada nikada nisu imale asfaltnu podlogu, a formirane su pre 26 godina – Duška Trifunovića i Milenka Bojanića, čija ukupna dužina iznosi oko kilometar. 
 
 
Gradilište su danas posetili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac, koji su u razgovoru sa direktorom JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goranom Kravarušićem i predstavnicima saveta MZ "Zeleno polje", na čelu s predsednikom Zoranom Ljubotinom, dobili na licu mesta informaciju o do sada izvedenim radovima i dinamici njihovog odvijanja. 
 
 
Janjić je i ovom prilikom je ocenio da se dinamika koja je planirana za realizaciju u ovoj godini poštuje i da će 2016. godina biti mnogo bolja od prethodne, kada je u pitanju putna infrastruktura.  
-Krenuli smo rano s radovima i sada se svakog dana negde neka ulica asfaltira, danas je to Zeleno polje, prethodno Bagljaš, pa Gradnulica, MZ "Nikola Tesla", Perlez, Tomaševac, Lazarevo, Stajićevo, Botoš, znači, radi se u celom gradu, ali i u svakom naseljenom mestu. Sad već mogu da kažem da će 2016. godina biti i rekordna što se tiče infrastrukturnih radova u svim delovima grada i naseljenim mestima – naglasio je gradonačelnik. 
 
 
On je dodao i da je, osim obimom, izuzetno zadovoljan i kvalitetom izvedenih radova.
-Došao sam i da bih se lično uverio kako radovi teku i mogu da kažem da je kvalitet radova na visokom nivou i da svi stanovnici koji žive u ovim ulicama i koji će se njima kretati mogu biti zadovoljni.
 
Direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić objašnjava da radovi u ove dve ulice podrazumevaju kompletnu izgradnju kolovoza, od podkonstrukcije do završnog sloja, a vrednost tih radova je oko 12 miliona dinara. Na osnovu ugovora sa "Direkcijom" izvođač radova i ovde je preduzeće Put-Invest iz Novog Sada.  
 
 
Zadovoljstvo zbog novog asfalta na teritoriji mesne zajednice na čijem je čelu nije krio ni Zoran Ljubotina, predsednik Saveta. On je podsetio na data obećanja građanima ovih ulica koja se sada i ostvaruju.
-Ponovo su mašine u našem kraju što raduje i članove Saveta mesne zajednice, mene kao predsednika, ali pre svega, naše građane, koji će, posle 26 godina, od kada je izgrađen ovaj deo naselja, dobiti dobar i kvalitetan asfalt, širine 4 metra. Izuzetna saradnja mesne zajednice sa Gradom Zrenjaninom  rezultovala je ispunjavanjem i ovog obećanja i mislim da ćemo već za desetak dana imati asfaltiranu i ovu ulicu, Duška Trifunovića i njoj paralelnu, Milenka Bojanića – kazao je Ljubotina.