Novi kilometri biciklističkih staza u gradu

Širi se mreža biciklističkih staza u gradu i u toku su radovi na tri lokacije - u naselju "Berbersko" celom dužinom Ulice majora Gavrilovića, zatim na obali Begeja - potezu od lučnog mosta na "Berberskom" do mosta u Zmaj Jovinoj ulici, kao i u mesnoj zajednici "Šumica" od Ulice 6. maja do izletišta "Motel". Ukupna dužina ovih staza iznosi oko dva kilometra, a vrednost investicije koju realizuju Grad Zrenjanin i "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" je veća od 30 miliona dinara.
  
 
 
Ta investicija predstavlja nastavak realizacije ugovora iz prethodne godine, na osnovu kog su kompletno rekonstruisane biciklističke staze duž Bulevara Veljka Vlahovića, Ulice Cara Dušana, Pančevačke i od Zrenjanina do Ečke, u ukupnoj dužini od 12 kilometara.
 
Staza uz Begej, koja vodi od mosta u Zmaj Jovinoj ulici, pa Ulicom Begejski red iza pogona nekadašnje "Sloge", do Ulice Toše Jovanovića, odnosno lučnog mosta, izvodi se kao deo sanacije krune nasipa uz reku, uz saglasnost i odobrenje JP "Vode Vojvodine". S obzirom da na toj lokaciji do sada nije postojala bilo kakva staza, ona će se koristiti i za pešački saobraćaj i najkraću komunikaciju između dva gradska mosta. Izvođač radova je preduzeće "Vojvodinaput Štrabag" iz Pančeva.
 
 
 
Izgradnja ovih staza je u planovima Grada Zrenjanina i "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i ima dvostruku funkciju - osim osnovne, povećanja bezbednosti biciklista, učesnika u saobraćaju, doprineće i boljoj povezanosti sadašnje mreže staza i omogućiti ljubiteljima popularnih "dvotočkaša" udobnu vožnju i na nekim novim lokacijama.