Počela izgradnja potisnog voda kanalizacije od Lazareva i Kleka ka Zrenjaninu

Danas su počeli i radovi na povezivanju kanalizacione mreže grada Zrenjanina sa tzv. "prvim prstenom" oko grada, odakle će se otpadne vode usmeravati ka budućem centralnom prečistaču na Aleksandrovačkom kanalu. U pitanju su naselja najbliža gradu, a radovi su počeli istovremeno na izlasku iz Kleka i na potezu kod nekadašnjeg brodogradilišta "Begej", na istoj trasi. 
 
 
Obe lokacije obišli su gradonačelnik Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac. Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Goran Tajdić upoznao ih je s investicijom i tehničkim detaljima radova, nakon čega su u samom Kleku posetili izvođače radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže. 
 
 
- Nastavljamo radove u Kleku, Lazarevu, Elemiru, upravo onako kako smo i obećali stanovnicima tih mesta. Tehnički se radovi izvode, praktično, "od pozadi", što znači da gradimo potisne vodove ka gradu iz naselja oko njega, čime se stiču i uslovi u Lazarevu da krene i izgradnja sekundarnog voda, odnosno da mogu prve ulice da se priključuju, što ćemo ove godine i uraditi - rekao je gradonačelnik nakon obilaska gradilišta.  
 
 
- Otvorili smo danas gradilište potisnog kanalizacionog voda Lazarevo-Klek, a zbog tehničkih uslova i potis od Kleka ka Zrenjaninu. Ovde je i čvorište, gde će se otpadne vode iz Lazareva i Kleka spajati i odlaziti ka gradu – objasnio je Tajdić na lokaciji nadomak Kleka, gde su danas stigle građevinske mašine "Vodovoda i kanalizacije" i dopremljene kanalizacione cevi i neophodan materijal za ugradnju. On je naveo da je investicija vredna 21 milion dinara, a da je dužina potisa 6,3 kilometara. 
 
 
- Uspeli smo da usaglasimo sve tehničke pojedinosti oko radova koji se tiču potisa Klek i Lazareva i samim tim investicija može da teče onom dinamikom kako je i predviđeno ugovorom – zaključio je Tajdić. 
 
Podsećamo, ugovor o izgradnji potisnog voda između Lazareva i Kleka, investicije vredne 26 miliona dinara, potpisan je 25. novembra 2015. godine. Njim je predviđena izgradna cevovoda dugog 5,7 kilometara, kojim će otpadne vode iz Lazareva odlaziti do Kleka i dalje do Zrenjanina.