Počeli radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u Lukićevu

U Lukićevu su danas počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže, a tim povodom, to naseljeno mesto posetili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik Saša Santovac, a u obilasku radova bio je i direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Goran Tajdić.
 
 
Gradonačelnik Janjić rekao je da lokalna samouprava ima ambiciozan plan kada je reč o naseljenim mestima.
- Završavamo gradnju fekalne kanalizacije u Melencima, Elemiru, Ečki, Kleku, juče smo nastavili radove na izgradnji u Lazarevu, a novi projekti su Stajićevo, gde su juče počeli radovi, i danas u Lukićevu. Dok ne završimo ove ugovorene poslove nećemo stati, imamo projekte i za Aradac i Belo Blato, kao i za još nekoliko naseljenih mesta, a ove godine počeće radovi i u tim naseljenim mestima. Lukićevo je lepo, organizovano mesto, dobro je infrastrukturno opremljeno. Pre mesec dana pomogli smo da se asfaltira deo puta i deo oko crkve, a ovo im je nedostajalo i taj posao ćemo uraditi - kazao je Janjić.
 
 
Predsednik Saveta mesne zajednice Novo Vojvodić kazao je da je izgradnja kanalizacije jedna od najznačajnijih i najvećih investicija u istoriji tog mesta.
- Naše mesto je dosta uređeno, a sa početkom i završetkom ovog posla rešićemo velike probleme. Na ovo smo željno iščekivali jer su nam veliki problem predstavljale podzemne vode, a isto tako i fekalni otpad. Sada svako domaćinstvo ima dve do tri septičke jame i drenažne kanale što zagađuje i samu okolinu i stvara probleme kod pražnjenja i odnošenja fekalija. Završetkom ovog posla Lukićevo će biti kompletno opremljeno svime što je potrebno meštanima  - kazao je Vojvodić.
 
 
Direktor “Vodovoda” Goran Tajdić naveo je da će u narednim danima biti obavljani poslovi na pripremi trase.
- Ovim prvim projektom koji iznosi oko deset miliona dinara biće izgrađene dve crpne stanice i vod koji će ih povezivati. Ovo je glavni vod na koji će se priključivati ostale ulice. Rok za izvođenje prve faze je osamdeset dana, a nakon toga radiće se i ostale ulice kako bi građani mogli da se priključe. Glavnim projektom je definisano da će sva otpadna voda biti odvođena do Aleksandrovačkog kanala, a to je lokacija za izgradnju prečistača. Dakle, neće Lukićevo imati svoj mini-prečistač ili “mokro polje”, kao u Melencima, već će otpadna voda ići u taj prečistač - objasnio je Tajdić.