Prijem za oficire 59. klase generalštabnog usavršavanja Vojske Srbije

Grad Zrenjanin i ove godine domaćin je polaznicima klase generalštabnog usavršavanja Vojske Srbije koju realizuje Vojna akademija u Beogradu, a u našem gradu boravi 40 oficira 59. klase iz  Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Alžira.  Za njih je juče priređen i svečani prijem u Gradskoj kući, a tom prilikom pozdravili su ih gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan.
 
 
 
 
Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog susreta s brojnim oficirima Vojske Srbije i njihovim kolegama iz inostranstva.
- Po drugi put ovako visoka delegacija Vojske Srbije boravi u našem gradu i ovde je u okviru dela programa usavršavanja 59. generacije visokih oficira. Imali smo čast da ih i ovoga puta ugostimo i da nekoliko dana budu u Zrenjaninu. Drago nam je što su njihove impresije o našem gradu pozitivne - kazao je gradonačelnik i napomenuo da se Zrenjanin ozbiljno priprema za centralnu proslavu Dana Vojske Srbije 9. maja.
 
 
U ime rukovodstva Vojne akademije i Univerziteta odbrane na dobrodošlici se zahvalio  pukovnik dr Miroslav Talijan. Generalštabno usavršavanje je organizacijska celina u okviru Škole nacionalne odbrane u Vojnoj akademiji, kao četvrti nivo karijernog usavršavanja nakon završenih osnovnih studija oficira iz Ministarstva odbrane Republike Srbije i Vojske Srbije, kao i oficira iz oružanih snaga stranih zemalja. Cilj generalštabnog usavršavanja je razvoj liderskih sposobnosti oficira za strategijsko razmišljanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih bezbednosnih izazova. Svi ppolaznici koji prođu obuku biće raspoređeni na visoke i odgovorne pozicije u Vojsci Srbije.
 
 
Tema boravka ovih oficira u Zrenjaninu jeste uvežbavanje i realizacija operativnih zamisli u, kako je istaknuto tokom jučerašnjeg razgovora, najtežem prostoru za vojna dejstva, u ravnici. Dobar domaćin polaznicima generalštabnog usavršavanja bio je garnizon Vojske Srbije u Zrenjaninu, kasarna Narodni heroj "Svetozar Marković Toza".