Prvi metri kanalizacije u Stajićevu, veliki radovi i u Ečki

Još jedno naselje na teritoriji Grada Zrenjanina na putu je da reši višedecenijski problem – danas su postavljeni prvi metri kanalizacionih cevi u Stajićevu, a izgradnja kanalizacione mreže u tom selu, odnosno njena prva faza, vredna je 12,5 miliona dinara.
 
 
Povodom početka ovih značajnih infrastrukturnih radova, Stajićevo su danas posetili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac, a gradilište u centru sela su obišli zajedno sa direktorom JKP "Vodovod i kanalizacija" Goranom Tajdićem i članovima Saveta mesne zajednice. 
 
 
Janjić je tom prilikom naglasio da je u Stajićevu danas počeo da se rešava problem koji je prisutan više decenija.
-Otpadne vode su najveći problem ovde u selu i konačno krećemo s izgradnjom fekalne kanalizacije. Tokom narednih meseci radiće se potisni vod koji će ovu kanalizaciju spojiti sa onom u Ečki i to će predstavljati jedan zajednički slivni sistem, a očekujem da Stajićevo u roku od godinu ipo do dve bude kompletno rešeno, što se tiče sistema fekalne kanalizacije.  
 
 
Direktor Tajdić objasnio je da je rok za završetak prve faze izgradnje kanalizacije u Stajićevu 150 dana, a on podrazumeva završetak sliva do Ečke. 
-Kasnije se otpadne vode dalje odvoze na lokalitet predviđen detaljnim urbanističkim planom, a to je centralni prečistač voda na Aleksandrovačkom kanalu u Zrenjaninu. Projekat izgradnje fekalne kanalizacije u Stajićevu izradilo je JKP "Vodovod i kanalizacija". Nakon ove faze nastavljamo sa izgradnjom kanalizacije u Stajićevu, kako bi građani što pre mogli da se priključe na sistem. 
 
 
Janjić, Santovac i Tajdić prethodno su  posetili i Ečku, gde su takođe počeli radovi na izgradnji kanalizacije, a s obzirom da je u pitanju zajednički sistem Stajićevo-Ečka, oni će se odvijati paralelno u oba sela. 
 
 
Tajdić je podsetio da je "Vodovod i kanalizacija" proteklih dana otvorilo brojna gradilišta, kojih je najviše upravo u naseljenim mestima.
- Danas smo obišli Stajićevo i Ečku, ali i Mihajlovo i Klek. U Ečki se radi na izgradnji "sliva 7", vrednost investicije je 27 miliona dinara, a rok za završetak radova je 100 radnih dana. Nastavljaju se radovi u Kleku, na potisnom vodu i u samom selu, počeli su u Lazarevu, a sutra očekujemo da krenu radovi u Lukićevu. Rekonstrukcija i izgradnja vodovodne mreže radi se u Mihajlovu i zrenjaninskom naselju "Šumica". U samom gradu radi se i kišna kanalizacija, u Ulici Pere Dobrinovića, koja je posebno značajna zbog velikih poslovnih objekata u njoj, kao i nedavno otvorenog gradilišta supermarketa "Lidl" – naveo je direktor JKP "Vodovod i kanalizacija". 
 
 
Radove na izgradnji fekalne kanalizacije u Ečki izvodi građevinsko preduzeće "Graditelj NS" iz Novog Sada, dok u Stajićevu isto preduzeće radove izvodi u saradnji sa JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin.