Radovi u Banatskom Despotovcu i Botošu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac obišli su danas radove na rekonstrukciji sportskog terena za mali fudbal u Banatskom Despotovcu, a zatim i naseljeno mesto Botoš gde su u toku radovi na rekonstrukciji Ulice Žarka Zrenjanina.

 

 

Tokom posete Botošu, gradonačelnik i zamenik gradonačelnika obišli su, zajedno sa predstavnicima te mesne zajednice, i sportsku salu u kojoj se odvijaju završni radovi.

- Kao što sam i rekao, nema naseljenog mesta u kojima nećemo raditi. U Despotovcu je urađen teren za mali fudbavl, a praktično, centralna dešavanja se i odvijaju baš na tom terenu i drago mi je da smo već ovog proleća uspeli to da realizujemo - rekao je gradonačelnik Janjić ukazujući da, shodno tome, očekuje i više manifestacija u ovom selu.

 

 

Govoreći o poseti Botošu, gradonačelnik Janjić je istakao da se u tom selu rešavaju višedecenijski problemi i ukazao da se sportska sala ovde gradi 29 godina.

- Mi ćemo je završiti ove, 2016. godne i to veoma brzo. Naravno, radimo i na izgradnji infrastrukture, a ovo proleće biće u znaku velikih komunalnih radova, u gradu Zrenjaninu, ali i svim naseljenim mestima.

 

 

Predsednik Saveta mesne zajednice “Botoš” Branislav Lazić kazao je da su meštani veoma zadovoljni jer se Ulica Žarka Zrenjanina uređuje posle 40 godina.

 

 

- Ova kaldrma je rađena pre toliko godina, a naša hala početa je pre dvadeset devet godina, a sve će biti završeno i zahvaljujem se gradskim čelnicima na tome. Ono što nih napomenuo jeste da svi traže novac i svaka mesna zajednica bi želela da ima više, a mi smo se potrudili da deo novca obezbedimo i sami. Mi smo mala mesna zajednica, ali radimo i imamo prijatelje koji nam pomažu. Ovde smo svi udruženi, svi radimo. Lepa je vest što je juče u našem mestu rođeno šesnaesto dete u ovoj godini, tako da se natalitet povećava, a selo počinje da ćivi životom koji je nekada živeo - rekao je Lazić.