Rasveta na biciklističkim stazama do Aradca i Kleka, u pripremi do Ečke

Biciklisti koji koriste staze od grada do Aradca, Kleka ili Ečke ubuduće će znatno bezbednije i sigurnije moći da se kreću i u večernjim i noćnim satima. U toku su radovi na postavljanju rasvete duž tih biciklističkih staza koje finansiraju Grad Zrenjanin i JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada"      
 
 
Kako kažu u tom javnom preduzeću, rasveta prema Aradcu već je u funkciji, prema Kleku će biti uključena večeras, dok je za trasu prema Ečki, koja je i najduža, u toku priprema tehničke dokumentacije.  
 
 
Na trasi biciklističke staze Zrenjanin - Aradac završena je prva faza koja obuhvata deo od Aradca do raskrsnice s putem Zrenjanin - Novi Sad, u dužini od dva kilometra. Duž te trase postavljeno je 27 komada pouzdanih i trajnih LED svetiljki snage 28 W, koje doprinose čak i boljoj preglednosti kolovoza. U drugoj fazi predviđeno je osvetljavanje trase od kružne raskrsnice na izlazu iz Zrenjanina do ukrštanja s putem za Aradac, čime bi bila "pokrivena" kompletna trasa od izlaza iz naselja Bagljaš do Aradca.
 
 
Danas će biti finalizovani radovi na delu trase staze prema Kleku, u dužini od 750 metara, i stavljanje rasvete u funkciju i ka tom naselju u prvom "prstenu" oko grada.
 
 
Za postavljanje rasvete od Zrenjanina do Ečke, dužine oko 3 kilometra, neophodno je pripremiti određene tehničke uslove, što se rešava u saradnji sa zrenjaninskom elektrodistribucijom. Time bi sve biciklističke staze prema naseljenim mestima koje su izgrađene i revitalizovane u poslednjem periodu dobile i dodatni kvalitet, uz znatno poboljšanu bezbednost učesnika u saobraćaju na dva točka.