Terensko vozilo, donacija Grada Zrenjanina Domu zdravlja

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uručio je danas direktoru Doma zdravlja “dr Boško Vrebalov” Miodragu Subiću ključeve automobila koji će biti korišten za potrebe te zdravstvene ustanove na terenu.

 

 

 

Gradonačelnik Janjić je rekao da ovo nije prva donacija Grada i podsetio da je za potrebe Službe hitne medicinske pomoći u našem gradu već kupljeno devet vozila.

- Pokazala se potreba da još jedno ovakvo vozilo nabavimo za naš Doma zdravlja, pre svega u dogovoru i u saradnji sa menadžmentom, došlo se na ideju da izađemo u susret i pomognemo našim sugrađanima koji žive u naseljenim mestima i skratimo im muku da moraju da dolaze u grad najpre da vade krv, a zatim i po rezultate rekao je on.

 

 

 

Miodrag Subić je, zahvalivši lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na donaciji, rekao da će vozilo biti korišteno isklujučivo za odlazak na teren.

- Naši laboranti će odlaziti u ambulante u naseljenim mestima, uzorkovaće krv i donositi je u centralnu laboratoriju odnosno u Specijalističku polikliniku gde će biti urađeni rezultati krvi, a te rezultate vraćaćemo elektronski putem u ambulantu odakle je pacijent.  Mi idemo korak ispred, ka prema pacijentima. Oni više neće morati da dolaze dvaput  u Zrenjanin, jednom da bi dali krv, a drugi put da bi uzeli svoje rezultate – izjavio je direktor Subić.

 

 

Kako je rekao, u Domu zdravlja u poslednja dva meseca postoji informacioni sistem koji je testiran i pokazao se kao veoma dobar.

- Svaka naša ambulanta u gradu i naseljenim mestima opremljena je računarima i štampačima, a na pacijentu je samo da sa sobom ponese zdravstenu knjižicu, a rezultate će dobiti kod svog izabranog lekara. Bilo je nam je neophodno ovakvo vozilo kako bismo svakodnevno išli na teren iako mi krv vadimo i nepokretnim licima u gradu Zrenjaninu, pa je ovo vozilo svakako došlo u pravo vreme i u prave ruke - dodao je direktor Subić.