Dan pobede nad fašizmom - položeni venci na spomen-obeležja u Zrenjaninu

Devetog maja 1945. godine, potpisivanjem kapitulacije od strane fašističke Nemačke, započelo je stvaranje savremene Evrope, čime je otvorena nova epoha razvoja i novih političkih odnosa na "Starom kontinentu". Danas se taj dan obeležava kao Dan pobede, a kao i svake godine, u gradu Zrenjaninu položeni su venci na spomen-obeležja iz Drugog svetskog rata i odata počast poginulim herojima i svim žrtvama rata iz našeg grada.
 
 
 
Obeležavanju Dana pobede u Zrenjaninu prisustvovali su i drugi sekretar ambasade Ruske Federacije u Srbiji, Dimitrij Sergjenko, kao i načelnik Upravnog rejona Noginsk u Ruskoj Federaciji Vladimir Nikolajevič Laptev, sa saradnicima. Oni su položili vence na spomen-kosturnicu borcima Crvene armije, poginulim u borbama za oslobođenje grada, oktobra 1944. godine, kao i na spomenik Narodnom heroju Žarku Zrenjaninu.
 
 
 
Vence na ta spomen obeležja položili su i predstavnici Srednjebanatskog upravnog okruga, Grada Zrenjanina, Gradske organizacije SUBNOR, pripadnici Vojske Srbije - Komande Garnizona Zrenjanin i Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida. U ime Grada Zrenjanina vence su položili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, predsednica Skupštine grada prim. dr Eleonora Marjanović, zamenik predsednice Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić.
 
 
 
Današnje obeležavanje 9. maja ima posebnu boju u Zrenjaninu, s obzirom da se u našem gradu održava i centralna državna proslava Dana pobede i Dana Vojske Srbije, te je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac istakao da veruje da Zrenjanin ponovo postaje jedan od najznačajnijih gradova naše države.
- Nastavićemo da radimo na tome, da Zrenjanin bude sredina kojom ćemo se svi ponositi, a današnji dan i velika manifestacija koju organizujemo ide u prilog tim našim težnjama. Prisećamo se godina koje su iza nas, a koje su našoj istoriji donele i stradanja, ali su nam pogledi okrenuti ka budućnosti. Samo narod koji brine o svojoj prošlosti i neguje uspomene na nju, može da stvori bolju budućnost za sve koji dolaze i koji treba da grade ovu zemlju - poručio je Santovac nakon ceremonije ispred spomenika Žarku Zrenjaninu.