Maturanti ispunili centralni gradski trg

Tradicionalni maturantski ples-kadril, kojim su i simbolično obeležili završetak srednjoškolskog obrazovanja, danas su zrenjaninski maturanti odigrali na Trgu slobode. 
 
1300 maturanta je pred velikim brojem okupljenih Zrenjaninaca, izvelo koreografiju sa kišobranima, u žutim i ljubičastim majicama sa simbolima Grada, koji je podržao organizaciju ovog događaja, a koji svake godine šalje jednu od najlepših slika iz Zrenjanina.
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić poželeo je maturantima sreću:
- Naš grad je danas sigurno bio najlepši, ne samo u Srbiji već i celom svetu i to zahvaljujući našim maturantima. Ponosni smo na njih, a posebno su to roditelji i profesori, koji su doprineli njihovom uspehu. Imamo zadatak da im obezbedimo svetlu budućnost i radna mesta koja žele, da rade sa voljom i elanom i tako daju veliki doprinos daljem razvoju grada - istakao je Radišić.
 
 
Koordinatorka plesa bila je Nikoleta Vidaković, koja je radila sa maturantima nekoliko prethodnih meseci, a posebno je istakla da je veoma zadovoljna što su danas učestvovale sve škole. 
- Gradonačelnik je podržao jednu novu ideju ove godine, a to je ples predškolaca. Oni će 8. juna igrati na originalnu muziku, uz originalnu koreografiju, duo ples, uz veoma simpatične rekvizite - rekla je ona.
Zrenjanin se prvi put u ovu manifestaciju evropskih razmera - "European quadrille dance festival" - uključio 2007. godine i od tada svake godine više od hiljadu učesnika, istovremeno kad i njihovi vršnjaci u brojnim drugim gradovima pleše tačno u podne.