Grad Zrenjanin preuzeo kompletnu realizaciju izgradnje lifta na Fakultetu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić upriličio je danas sastanak sa studentkinjom Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Milicom Knežević, koja je pre više godina, zbog nesrećenog događaja, ostala vezana za invalidska kolica, a tema razgovora bila je izgradnja rehabilitacionog centra za osobe sa invaliditetom, kao i ugradnja lifta na zrenjaninskoj visokoobrazovnoj ustanovi.

 

 

Gradonačelnik Janjić je tom prilikom upoznao Milicu Knežević sa podatkom da su službe Grada Zrenjanina preuzele kompletnu realizaciju izgradnje i instaliranja lifta na Tehničkom fakultetu i da zajedno sa menadžmentom ove ustanove nastoje da u što kraćem roku reše to pitanje. Ovaj lift moći će da koriste studenti sa invaliditetom koji trenutno nisu u prilici da idu na predavanja koja se održavaju u učionicama na spratu.

 

 

Potrebno je prvo izraditi kompletnu dokumentaciju, s obzirom na to da do sada nije ni postojala. Postojale su samo dobra ideja i dobra volja i kod Grada, a i na samom Fakultetu. Dakle, prvo će uslediti izrada projektno – tehničke dokumentacije, a do tada će se sve biti pripremljeno i za samo realizaciju ugradnje lifta u zgradi Tehničkog fakulteta – rekao je Janjić.