Električna energija posle više od 40 godina u vikend naselju

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno sa direktorom Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina, Goranom Kravarušićem i direktorom "Elektrodistribucije" Zrenjanin, Stevicom Cigulovim obišao je danas radove na elektrifikaciji vikend naselja na izlazu iz Zrenjanina prema Elemiru.

 

 

- Za neverovati je da u našem gradu postoje delovi grada u kojima nema električne energije, ovo je višedecenijski problem koji mi sada rešavamo. U saradnji sa "Elektrodistribucijom" omogućujemo ovim ljudima da se konačno priključe na mrežu. Ovde, u ovom delu grada, brojni objekti postoje već pedeset godina, tu su i salaši gde ljudi uzgajaju stoku i prinuđeni su da koriste agregate. Ovim potezom problem će, najzad, posle toliko godina biti rešen, kao što smo, primera radi, rešili dugogodišnji problem i asfaltirali Igmansku ulicu - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

On je istakao da sličnih problema ima u još nekim, rubnim delovima grada, gde je uglavnom u pitanju divlja gradnja, što svakako predstavlja problem, ali je naveo da će se i tamo iznaći način i stvoriti bolji uslovi.

 

 

Govoreći o trenutnim radovima - obezbeđivanju srednjeg i visokog napona za potez - Elemirski drum direktor "Elektrodistribucije" naveo je da su za to izdvojena značajna sredstva.

- Vrednost radova je 19,7 miliona dinara, Grad Zrenjanin opredelio je polovinu novca, a drugi "Elektorodistribucija", koja i izvodi radove, zajedno sa svojim podizvođačima. Osim što će građani biti u prilici da se priključe na elektromrežu, radimo i na izmeštanju dva dalekovoda za potrebe Fabrike sintetičkog kaučuka čime se oslobađa veliki plac površine deset hektara za potrebe industrijske zone - rekao je Cigulov.

 

 

Kako je danas rečeno, radovi će biti završeni u roku od dve nedelje, ali da to delom zavisi i od vremenskih prilika.

- Bitno je za građane koji ovde poseduju objekte reći da je Grad uložio napor da obezbedi električnu mrežu, a oni sami, svaki vlasnik objekta treba da podnese zahtev "Elektrodistribuciji" za dobijanje odobrenja za priključenje - dodao je Cigulov.

 

 

Inače, problem postoji više od četrdeset godina, a meštani ovog dela grada poslednjih deset godina intezivno traže rešenje problema, u više navrata potpisivali su peticije i slali zahteve nadležnim za ovaj slučaj.