Tokom vikenda 5. prvenstvo u odbojci na pesku

Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku biće održano na“Peksari” od petka do nedelje, najavili su danas, na konferenciji za novinare održanoj u Multimedijalnoj sali, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koordinator OSS za odbojku na pesku Siniša Antonić i Rajko Petrović iz Sportskog saveza grada Zrenjanina.
 
 
 
Pomoćnik Salapura je rekao da je ovo peto po redu takmičenje u našem gradu, a drugo na istoj lokaciji, a da je ove godine prijavljen i najveći broj učesnika - 26 muških i 16 ženskih ekipa.
 
- Dugi niz godina unazad trudimo se da u našem gradu organizujemo zanimljive i lepe sadržaje, atraktivne manifestacije i takmičenja. Ovo je jedno od njih i to na na našem gradskom kupalištu koje je dodatno prošireno i na kome su unapređeni uslovi i za bavljenje sportom i za naše kupače, uz dodatne različite sadržaje koji upotpunjuju kupalište i stvaraju predivan ambijent - rekao je Salapura.
 
Ukazao je i da je Zrenjanin jedan od gradova u samom vrhu po broju prijava i masovnosti takmičenja.
 
 
 
 
Siniša Antonić je izrazio je zadovoljstvo što se turnir ponovo održava u našem gradu uz veliki broj učesnika, ali i što će među ekipama biti i ženska ekipa iz Bugarske, čime je turnir dobio i međunarodni karakter. 
 
Rekao jei da je početak u petak od 11 časova, a završetak u nedelju, za kada su predviđeni finalni mečevi i dodela priznanja. 
 
 
 
 
Tehnički organizator Rajko Petrović je ukazao da je Sportski savez grada Zrenjanina zajedno sa Odbojkaškim klubom Klek - Srbijašume, već petu godinu organizator turnira.
 
- Pre dve sezone imali smo takmičenja na glavnom gradskom trgu, zatim na “Prevlaci”, a sada, drugu godinu zaredom takmičenja se odvijaju na “Peskari” što je, po mom mišljenju i najbolja lokacija za ovaj sport. Posebno sada kada je proširenja plaža, a Grad se angažovao i da ne samo teren, već i infratsruktura oko njega, budu u funkciji bičvoleja.
 
Petrović se zahvalio Gradu Zrenjaninu što već petu godinu podržava turnir i odbojku na pesku.