Sutra je ''Košarkaški dan'' na Trgu slobode

Na Trgu slobode u Zrenjaninu sutra će se, s početkom u 11 časova, održati "Košarkaški dan", kojim će, u okviru promocije Evropskog prvenstva za žene u košarci, biti obeleženo trideset dana do održavanja najveće sportske manifestacije u Srbiji u tekućoj godini. Program na Trgu slobode počinje najavom voditelja, muzičkim DJ nastupom i utakmicom devojčica “3 puta 3” na terenu za basket, koji će sutra biti postavljen na centralnom gradskom trgu. Zrenjaninci će imati priliku da daju podršku našim reprezentativkama putem “zida podrške”, kao i da na info-tabli saznaju sve potrebne informacije u vezi sa EP. Biće tu i alu-trus konstrukcija sa satom za odbrojavanje, sada postavljenim na balkonu Gradske kuće. 
 
Tokom nekoliko sati, smenjivaće se različiti programi na trgu i košarkaškom terenu, biće organizovano šutiranje “trojki”, takmičenje “Put oko sveta”, takmičenje “Pozicija iznenađenja”, a sve će pratiti slobodne aktivnosti i muzika DJ. Sličan program biće održan i u drugom gradu domaćinu prvog kruga Evropskog prvenstva, Nišu. 
 
Podsećamo, utakmice grupne faze šampionata igraće se u Zrenjaninu i Nišu. Našem gradu je pripala i izuzetna čast da ugosti selekciju Srbije, a u grupi “D” u “Kristalnoj dvorani” nastupiće i reprezentacije Rusije, Belorusije i Belgije. Dve grupe igraće i u glavnom gradu Letonije, Rigi, dok je Beograd domaćin završnice šampionata. Finalna utakmica na programu je 7. jula u “Štark Areni”. 
 
Prve utakmice u Zrenjaninu na programu su u četvrtak, 27. juna, kada se sastaju Rusija - Belgija (17.45 čas) i Belorusija - Srbija (20.30 čas). U petak, 28. juna, na programu su mečevi: Belgija - Belorusija (17.45 čas) i Srbija - Rusija (20.30 čas). Poslednje kolo u Zrenjaninu igra se u nedelju, 30. juna. O plasmanu u narednu fazu takmičenja odlučivaće tog dana Belorusija - Rusija (17.45 čas), a potom i Belgija - Srbija (20.30 čas).