Obeležen Međunarodni dan mladih

U centru Zrenjanina, juče je, 12. avgusta, obeležen Međunarodni dan mladih, koji se u našem gradu obeležava od osnivanja Kancelarije za mlade, 2008. godine.
 
Proteklih godina manifestacije su održavane na kupalištu Peskara, a organizatori su odlučili da ovoga puta to budu lokacije u centru grada – parking "Prevlaka" i glavna ulica.
 
 
Prema rečima organizatora Ivana Mikalačkog, prvi deo manifestacije sastojao se u sportskim igrama i u prezentaciji Crvenog krsta, drugi deo bio je dečiji program i centralna aktivnost, pokazna vežba novosadskog odreda Žandarmerije.
 
 
Pomoćnik gradonačelnika, Duško Radišić svečano je otvorio manifestaciju i tom prilikom pozdravio sve prisutne i čestitao mladima njihov dan.
“Grad Zrenjanin prepoznaje značaj učešća mladih u svim oblastima života. Pokušavamo, pre svega, da stvorimo ambijent u kom će mladi moći da se kvalitetno obrazuju, završavaju škole i fakultete, a potom i dobiju mogućnost da se zaposle u svom gradu i zasnuju porodicu. Želja nam je da povećamo broj studenata, otvorimo nove smerove na fakultetu, ali i da mladima obezbedimo raznovrstan i bogat društveni život, kulturne i sportske sadržaje”, istakao je Radišić i posebno se zahvalio na učešću pripadnicima Žandarmerije, organizacije Crvenog krsta i Sportskog saveza grada Zrenjanina, kao i trgovinskim lancima "Gomeks" i "Persu" na pomoći u organizaciji. 
 
 
Kancelarija za mlade grada Zrenjanina ima kontiuniranu saradnju sa pripadnicima odreda Žandarmerije koji su demonstrirali svoje sposobnosti simuliranjem talačke situacije na prostoru ispred zgrade “Vodotoranj”, kao i spuštanjem sa krova bivše “Tekstilove” zgrade.
 
   
 
Naši najmlađi sugrađani imali su prilike da se oprobaju u korišćenju alpinističke opreme i pucanja iz vazdušne puške, dok su oni stariji imali prilike da se upoznaju sa brojnim arsenalom oružja i opreme kojima raspolaže Žandarmerija, kao i da u razgovoru sa stručnjacima saznaju kada se i kako se koristi.
 
 
Miloran Ašćerić, instruktor u komandi 3. odreda Žandarmerije, zahvalio se na pozivu i istakao da je cilj Žandarmerije da se približi širem spektru naših građana i da im, kroz interaktivne vežbe, predstavi svoje aktivnosti. Na kraju večeri  nastupili su članovi Akrobatskog kabarea “Haos animatori” koji su vatrenim plesom zatvorili ovogodišnji program.