Predstave za sve đake prvake sa teritorije Grada Zrenjanina

Narodno pozorište “Toša Jovanović” u saradnji sa Gradom Zrenjaninom ove godine, po prvi put, organizuje besplatno igranje lutkarske predstave za sve đake prvake na teritoriji Grada Zrenjanina.

 

Tim povodom zrenjaninsko pozorište jutros su posetili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, kao i njihovi saradnici.

 

 

 

 

Gradonačelnik Janjić je, nakon razgovora sa današnjim posetiocima pozorišta - učenicima Osnovne škole “Petar petrović Njegoš”, istakao je ovo način da se i deci, koja do sada nisu bila u pozorištu, omogući dolazak, a istovremeno i da se formira, animira i neguje nova pozorišna publika Zrenjanina.

- Svi prvaci iz grada i naseljenih mesta, njih 1.090. Prvaka, imaće priliku da budu publika u našem pozorištu. Predstava je interesantna, prilagođena njima. Želimo da im ovi prvi dani, prvog razreda, budu što zanimljiviji i da su nam deca što srećnija - rekao je gradonačelnik Janjić. 

 

 

 

 

Rukovodilac Lutkarske scene Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Tatjana Paskaš, istakla je da je za ovu godinu odabrana nova predstava “Bajka O”  koja je autorski projekat Olgice Trbojević Kostić.. Reč je o predstavi kojom je zatvorena prethodna, a otvorena nova pozorišna sezona.

 

 

 

 

- Ova predstava nema jezičku barijeru i mogu je pogledati deca od Japana do Afrike, ona ima poseban značaj jer se bavi prvim danima u školi, odnosom dečaka i devojčica koji nisu baš jednako uspešni u prvim danima škole. Predstava je namenjena baš đacima prvacima. Nadamo se da će ovo postati tradicija i da ćemo ovom predstavom uspeti da privučemo novu pozorišnu publiku - rekla je Tatjana Paskaš.

 

 

 

Kako je navela, predstave će biti igrane u dva termina, od 08:30 i 10:00 časova, od 14. do 19. septembra na Lutkarskoj sceni. 

 

Grad Zrenjanin obezbedio je prevoz za sve učenike kako iz osnovnih škola po naseljenim mestima, tako i za škole u gradu koje nisu u blizini centra, odnosno Pozorišta. 

Ovo još jedna u nizu akcija kojom Grad Zrenjanin najmlađim sugrađanima želi dobar početak školske godine i sretno đačko doba.