Održana 103. sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća, kojim je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić, na današnjoj sednici utvrdili su Predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog  zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina na lokalitetu "Bagljaš – aerodrom", kao i na lokalitetu radne zone "Plinara".
 
 
Komentarišući pomenute tačke dnevnog reda po kojima je izvestio zamenik načelnice Odeljenja za urbanizam Nikola Halas, gradonačelnik Janjić je istakao:
- Na današnjoj sednici doneli smo odluke da objavimo konkurs za otuđenje gradskog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni "Bagljaš", da ponovimo oglas za "Jugoistok" i takođe da objavimo oglas za zonu oko "Plinare". U razgovorima s potencijalnim investitorima došli smo do zaključka da je vreme da opet stavimo na tržište naše zemljište i očekujem u najskorije vreme da Skupština takođe  to potvrdi i da možemo da idemo u proceduru otuđenja, da mogu investitori da konkurišu za gradsko građevinsko zemljište u Zrenjaninu.
 
 
Na pitanje novinara, da li je primetno da investitori dolaze više nego ranije, Janjić je objasnio:
- Ne znam da li sam ja taj koji treba da sudi, ali ako svakih mesec dana potpisujemo ugovore sa investitorima,  prodajemo  naše zemljište u industrijskim zonama, što nije bio slučaj prethodnih četiri, pet, a možda i šest godina onda jeste, primetno je. Mislim da je to rezultat rada moje administracije koja  je intenzivno radila sa investitorima i promovisala naš grad kao dobro mesto za investiranje.
 
Na dnevnom redu današnje sednice pred Gradskim većem našlo se pet tačaka, te su usvojeni i Predlog rešenja o zaduženju člana Gradskog veća Slaviše Vlačića za područje - resor obrazovanja, kao i Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o zaduženju člana Gradskog  veća Dubravke Bulovan Bengin za područje - resor kulture, verskih zajednica, informisanja i medija. Novi član Gradskog veća dobio je tako i formalno zaduženje, a članica Gradskog veća koja se tim pitanjima bavila ranije, rasterećena je za isto. 
 
 
Uskoro se očekuje vanredna sednica Skupštine grada, po rečima Janjića "zato što investitori u Gradu Zrenjaninu neće čekati duže nego što je to potrebno":
- Danas smo doneli pomenute odluke, ako treba i sutra ćemo zakazati sednicu Gradskog veća radi dopune. Očekujem vrlo brzo, možda ne u nedelju, ali već u ponedeljak da zaseda Skupština i da možemo da objavimo oglas, objasnio je gradonačelnik.