Start građevinske sezone - radovi na nekoliko gradskih lokacija

S prvim lepim februarskim danima aktivirana je i građevinska operativa u Zrenjaninu, pa se radovi trenutno odvijaju na nekoliko lokacija. Na gradilištu postrojenja za preradu pijaće vode nisu, praktično, ni prekidani tokom zime i nastavljaju se u istom tempu na nekoliko objekata, što se može pratiti i uživo na ovom sajtu, uz pomoć dve kamere.
 
Gradilište postrojenja za prečišćavanje vode za piće, na Mihajlovačkom drumu
 
Prvi privredni pogon koji će se graditi ove godine u Zrenjaninu je stovarište građevinskog materijala, prva faza objekata koje na parceli površine 13.800 kvadratnih metara podiže zrenjaninsko preduzeće “Bomist”. Gradilište je otvoreno na izlazu iz Zrenjanina, na završetku Železničke ulice, između “Plinare” i kružne raskrsnice na obilaznici. Ovim će, praktično, “Bomist” činiti vezu između poslednjih gradskih kuća i industrijske zone “Severozapad - Elemir”, odnosno pogona Fulgara i Geze-a. U drugoj fazi predviđena je i izgradnja kapaciteta za otkup i skladištenje žitarica, odnosno silosa.
 
Gradilište preduzeća "Bomist", Železnička ulica
 
Nisu prekidani ni radovi na gradilištu trgovinske kompanije “Lidl”, u poslovnoj zoni u Ulici Pere Dobrinovića i objekat je gotovo u potpunosti završen, uključujući i okolinu, prilazne puteve, parking i rasvetu. Kako je ranije najavljeno u toj kompaniji, tokom 2018. godine očekuje se istovremeno otvaranje dvadesetak objekata širom Srbije koji su u različitim fazama gradnje, tako  da će “Lidl” u Zrenjaninu još malo sačekati na otvaranje i početak rada.
 
Završen objekat "Lidl", Ulica Pere Dobrinovića
 
Počela je izgradnja prvog stambenog objekta kolektivnog stanovanja na Bagljašu nakon niza godina, zgrade čiji je investitor novosadsko preduzeće “Home Interpoint”. Gradilište je otvoreno na lokaciji u Ulici dr Tihomira Ostojića, a investitor mu je dao naziv Stambeni kompleks “36”, po kućnom broju lokacije. Taj stambeno-poslovni objekat imaće spratnost P+4+Ps i biće izveden kao samostalna celina, izuzetno atraktivnog izgleda.
 
Gradilište stambenog kompleksa "36", Ulica dr Tihomira Ostojića
 
Radnici preduzeća “GIK Intergradnja Banat grup”, doduše u manjem broju, ponovo se nalaze na gradilištu stambeno-poslovnog objekta "Centar-jug" u Zrenjaninu, pored zgrade MZ "Dositej Obradović". Gradnja tog objekta spratnosti Po+P+6 započela je još 2008. godine, potom je prekinuta, pa nastavljena krajem 2014. godine i ponovo prekinuta. Radovi su, ipak, stigli do četvrtog sprata, pa je možda izvesniji i njihov završetak.
 
Gradilište objekta "Centar-jug", Trg Dositeja Obradovića
 
U toku su i završni radovi na još dva stambena objekta u Zrenjaninu - investitor “Maksimović - gradnja” gradi prvi od dva stambeno-poslovna objekta u Ulici Jug Bogdana 4 - naselje “Lesnina” spratnosti P+2+Pk, sa 19 stambenih jedinica i lokalom u prizemlju, dok u Ulici Toše Jovanovića 26 preduzeće “Bio-Elektrik” iz Zrenjanina gradi manji stambeni objekat sa osam stanova i poslovnim prostorom. 
 
Gradilište stambeno-poslovnog objekta u Nušićevoj ulici
 
Gradilište stambenog objekta u Ulici Toše Jovanovića