Ove godine bez “Dana piva”, ali je deo tradicije danas prisutan na gradskim ulicama

“Dani piva”, tradicionalna manifestacija koja se od 1986. godine organizuje u našem gradu, i čije je jubilarno izdanje trebalo da bude održano ove godine, neće biti održana zbog situacije sa koronavirusom, ali je deo te bogate tradicije danas ipak prisutan na zrenjaninskim trgovima i ulicama. 

Na dan kada je trebalo da počnu 35. po redu „Dani piva“, sa Trga slobode krenuli su fijakeri koji obilaze sve gradske mesne zajednice, kao i javna preduzeća i ustanove koje učestvuju u samoj organizaciji manifestacije, svake poslednje nedelje u mesecu avgustu. Prolaznicima se deli „Zrenjaninsko pivo“, a oganizatori iz Turističke organizacije grada Zrenjanina ističu da će se ovom prilikom poštovati sve epidemiološke mere.

Takođe, na balkonu Gradske kuće postavljen je video-bim, s kog će biti emitovani prigodni filmski zapisi nastali tokom poslednjih pet “Dana piva”. Zrenjaninci će imati priliku da se podsete niza izuzetno posećenih događanja i koncerata na prepunim gradskim trgovima i brojnih popularnih gostiju iz naše zemlje i regiona koji su učestvovali na ovoj manifestaciji.  

Kako iz Turističke organizacije ukazuju, na ovaj način, bar simbolično, sugrađani mogu da se podsete kako je sve to izgledalo prethodnih godina, uz nadu da će se epidemiološka situacija izazvana koronavirusom brzo okončati. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5741/Fijakeri_Dani_piva_0.jpg