Počela nova školska godina u specifičnim uslovima, grad tradicionalno obezbedio poklone prvacima

Delegacija Grada Zrenjanina, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici Duško Radišić, Simo Salapura i Dragan Ćapin, posetili su danas osnovnu školu “Jovan Jovanović - Zmaj” u Zrenjaninu i uručili đačke torbe i pribor učenicima prvog razreda. Ove školske godine, u 27 osnovnih škola na teritoriji grada i u OSŠ “9. maj” u prvi razred upisano je 998 učenika, što je na prošlogodišnjem nivou. Najviše prvaka, kao i ranijih godina, ima OŠ “Petar Petrović Njegoš” - 119, a potom OŠ “Dr Jovan Cvijić” (87) i “Žarko Zrenjanin” (86). Po 72 prvaka upisano je u osnovne škole “2. oktobar” i “Dositej Obradović”. 
 
 
 
 
Tradicionalno, Grad Zrenjanin i ove godine obezbedio je torbe i pribor, kao osnovnu pomoć roditeljima i njihovoj deci, i đaci prvaci dobili su ih prvog dana nove školske godine. U skladu s epidemiološkom situacijom i specifičnim uslovima u kojima počinje ova školska godina, lokalna samouprava finansirala je dezinfekciju školskih i objekata Predškolske ustanove Zrenjanin, nabavku zaštitnih maski za zaposlene i sredstava za dezinfekciju. 
 
Tim povodom, Saša Santovac rekao je da je Grad Zrenjanin preuzeo na sebe tu obavezu i tokom vikenda obavio dezinfekciju svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada. 
- Svake godine trudimo se da posetimo drugu školu, i osim što uručujemo poklone prvacima, želimo i da se upoznamo s radom, potrebama i zahtevima škole. Ovoga puta želimo da proverimo da li su primenjene sve epidemiološke i bezbednosne mere koje se tiču boravka dece u školi. Nabavili smo i određenu količinu zaštitnih maski, za zaposlene i za decu koja ne mogu da priušte nabavku. Sigurno je da se ova školska godina i ovakav početak razlikuju od svih dosadašnjih i zato smo želeli na licu mesta da vidimo kako to sve funkcioniše, jer nam je cilj da svi u školama bezbedno borave - kazao je Santovac.    
 
 
 
 
 
On je poželeo najmlađim đacima srećan polazak u školu, a potom zajedno sa Radišićem, Salapurom i Ćapinom uručio poklone. Direktorka OŠ “Jovan Jovanović - Zmaj” Tanja Rođenkov kaže da je ove školske godine u školu upisano 40 prvaka, koji su raspoređeni u dva odeljenja. 
- “Jovan Jovanović - Zmaj” je mala škola, ima 297 učenika, ali ono što ja uvek volim da naglasim jeste da je to škola s dušom. Juče je održan roditeljski sastanak s roditeljima prvaka, kao i s roditeljima učenika petog razreda. Prvaci su podeljeni u grupe, pošto dolaze u školu, ne pohađaju nastavu on-line, a od drugog do osmog razreda ima učenika koji su se opredelili za takvu vrstu nastave i videćemo kako će to funkcionisati do daljnjeg. Škola je pripremljena za rad u ovim specifičnim uslovima, izvršena je dezinfekcija u dva navrata i nadam se uspešnom početku školske godine - istakla je direktorka.  
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5748/Prvaci_JJZmaj_Zrenjanin_0.jpg