Imunizacija građana bez prethodnog zakazivanja od sutra i u Orlovatu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas sastanak s predstavnicima gradskih zdravstvenih ustanova, tokom kog je razmatrana organizacija masovne imunizacije građana na teritoriji grada Zrenjanina. Na sastanku je rečeno da imunizacija građana protiče bez problema i da je u našem gradu veliko interesovanje za vakcinaciju. Od nedavno je započeta i vakcinacija bez prethodne prijave u naseljenim mestima i do sada su se vakcinisali građani u Knićaninu, Farkaždinu i Čenti. Imunizacija će sutra biti sprovedena u još jednom mestu udaljenom od grada - Orlovatu.

 


 
-U saradnji sa našim Domom zdravlja, u skladu sa potrebama sugrađana koji su udaljeni od grada i kojima nije jednostavno da dođu do Zrenjanina, odlučili smo da imunizaciju proširimo i na druge seoske mesne zajednice, pa će se sutra vršiti u Orlovatu. U budućem periodu planira se dalja imunizacija u seoskim sredinama, a svi zainteresovani građani koji budu želeli da se vakcinišu, moći će to da učine bez prethodne prijave i zakazivanja, o čemu će biti blagovremeno obavešteni. Uporedo, nastavlja se i vakcinacija stanovnika koji su se prijavili putem portala eUprave, po unapred zakazanom terminu na lokacijama u samom gradu. Zahvaljujem se građanima koji su pokazali veliku odgovornost prema zdravlju i u velikom broju odazvali se pozivu za vakcinaciju bez zakazivanja, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
 

 


Imunizacija građana sutra će biti organizovana u Orlovatu, dok će se u četvrtak u Knićaninu vršiti vakcinacija i revakcinacija građana. Takođe, imunizacija se obavlja po uhodanoj proceduri i  na punktovima u hali sportova “Medison” i Staroj specijalističkoj poliklinici. 
 


Prema najnovijim podacima Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, u Zrenjaninu je zaključno sa jučerašnjim danom dato 57.253 doza vakcina – 33.283 primo doza i 23.970 revakcinisanih. Najviše je dato vakcina proizvođača “Sinofarm”, ukupno 35.543, dok je vakcina proizvođača “Fajzer” data ukupno 11.951 doza, Sputnjik 7.339 i Astra – zeneka 2.420. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6018/Vakcinacija_Medison_00.jpg