Nastavak rekonstrukcije trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića - gradonačelnik obišao završne radove na još jednoj deonici

Rekonstrukcija trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića, u naselju “Bagljaš”, nastavljena je na desnoj strani bulevara između ulica Stražilovske i Zdravka Čelara i ti su radovi u završnoj fazi. Uporedo je urađen nov trotoar i na delu Stražilovske ulice, uz hram Vaznesenja Gospodnjeg. Završetku radova prisustvovao je danas i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, koji je izrazio zadovoljstvo što je uređen još jedan deo pešačke staze, u okviru planirane rekonstrukcije duž celog bulevara. 
 
 
 
 
"Završavamo još jednu fazu izgradnje trotoara u naselju "Bagljaš", nakon što smo u prethodne dve faze uradili obe strane bulevara, od nadvožnjaka do Stražilovske ulice, ukupne površine oko 5.000 kvadratnih metara. Mislim da će i ovaj deo staze, kao i ono što je do sada urađeno, dodatno ulepšati izuzetno prometan Bulevar Veljka Vlahovića, ali i doprineti većoj bezbednosti pešaka. Frekventna biciklistička staza takođe je jasno odvojena od trotoara", kazao je gradonačelnik i pomenuo još neke aktuelne investicije u najvećem gradskom naselju. 
 
"U prethodnom periodu radilo se na asfaltiranju ulica Slobodana Penezića, Dušana Vasiljeva, a predstoje radovi u Žabaljskoj i Mošorinskoj, takođe na asfaltiranju. Sve to će, verujem, doprineti poboljšanju uslova života stanovnika Bagljaša", istakao je gradonačelnik Salapura. 
 
 
 
Radovi su u ovoj fazi izvedeni u dužini od oko 350 metara, po istom principu kao i u prve dve faze - širina staze je četiri metra, trotoar je proširen do biciklističke staze, popločavanje je izvršeno behatonom, izvršene su nivelacije sa saobraćajnicama, odnosno ulazima na parking-mesta, a posebno su urađeni ivičnjaci oko drvoreda platana koji je sada, praktično, postao deo trotoara. Ivičnjacima je takođe odvojen i deo trotoara uz parking-prostor, a behaton ploče su postavljene i na mestima gde će se nalaziti klupe. 
 
Popločavanje je završeno u potpunosti i preostalo je još da se urede i očiste okolne površine, što će biti urađeno tokom ove nedelje. Radove je izvelo zrenjaninsko preduzeće "Eko gradnja".
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7071/BAGLJAS_TROTOAR_2023_0.jpg