Најлепше финале Зимског турнира у малом фудбалу: деци из пет установа и удружења подељено 200 кг слатких и сланих производа

Зимски турнир у малом фудбалу, чија је завршница одиграна у недељу, имао је данас још једно, можда и најлепше финале - у просторијама Црвеног крста подељено је 200 кг слатких и сланих производа, прикупљених последњег дана турнира, у оквиру акције “Спортом за боље сутра”. Заменик градоначелника Зрењанина и председник Фудбалског савеза града Саша Сантовац и генерална секретарка Црвеног крста Александра Танасијевић уручили су пакете представницима Центра за социјални рад града Зрењанина (за децу у хранитељским породицама), установе “МОСТ” (за децу у “Нашој причи”, “Алтернативи” и Сигурној кући), Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Сунцокрет”, одељења педијатрије Опште болнице “Ђорђе Јоановић” и Основне и средње школе “9. мај”.  
 
 
 
 
- Град Зрењанин помогао је организацију Зимског турнира у малом фудбалу, а наша идеја била је да, завршног дана турнира, улаз у халу буде неки производ слатког или сланог програма, с циљем да сви заједно помогнемо онима којима и наше мало много значи. Наш гест неком је веома значајан, неком смо измамили осмех и одлучили смо да оно што је прикупљено, али и додатно обезбеђено од стране компаније “ПерСу”, доделимо деци у оквиру неколико установа и удружења у нашем граду - истакао је Саша Сантовац и додао да је, по први пут, ове године Зимски турнир организован под окриљем Фудбалског савеза града, те да ће хуманитарни карактер задржати и убудуће. Захвалио се свим нашим суграђанима који су на овакав начин исказали своју хуманост и обезбедили велику количину слатких и сланих дарова.  
 
 
 
 
Последњег дана Зимског турнира у малом фудбалу, у “Кристалној дворани” у Зрењанину одигран је и хуманитарни меч између селекција “Зрењанин град спорта” и Жандармерије, чији је покровитељ била компанија “ПерСу” и уочи које је део прикупљених пакета предат организаторима турнира.
 
Као знак пажње за помоћ и допринос у организацији турнира, заменик градоначелника Сантовац данас је уручио захвалнице компанији “ПерСу” и организацији Црвеног крста Зрењанин, чија је генерална секретарка Александра Танасијевић рекла да данашње уручење донације представља још један пример добре сарадње између спортских клубова, спортиста и спортских радника из нашег града са Црвеним крстом.
 
 

- Већ три године организујемо акцију “Спортом за боље сутра”, и наши млади волонтери били су тим поводом ангажовани на готово свим значајнијим спортским манифестацијама у граду, као што је био случај и током трајања Зимског турнира у малом фудбалу. У току финалног дана организовали смо прикупљање донације коју уручујемо данас, а намењена је онима за које мислимо да је то најпотребније, нашим најмлађим суграђанима у стању социјалне потребе или у неким посебним, маргинализованим групама, као и деци која се налазе на лечењу у нашој Општој болници - истакла је Танасијевић.     
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6385/santovac_paketici_crveni_krst_0.jpg