Prva sednica OO Kadetskog prvenstva Evrope u rvanju

U Zrenjaninu je održana prva sednica Organizacionog odbora Kadetskog prvenstva Evrope u rvanju, koje će se u našem gradu održati od 21. do 27. jula naredne godine. Odluku o formiranju Organizacionog odbora donelo je predsedništvo rvačkog kluba "Proleter", koji je tehnički organizator prvenstva, a za predsednika Odbora izabran je gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević. Potpredsednici su Modest Dulić, predsednik Rvčakog saveza Srbije (RS Srbije), Snežana Lakićević Stojačić, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Željko Trajković, potpredsednik RS Srbije, dok su za članove Odbora izabrani Momir Kecman, predsednik Skupštine RS Srbije, Mladen Kecman, generalni sekretar RS Srbije, Rajko Baltić, član predsedništva RS Srbije, Dragan Vulešević, predsednik RK "Proleter" i Robert Molnar, član predsedništva RK "Proleter".

 

Konferencija za medije


Nakon konstitutivne sednice, održana je i konferencija za novinare na kojoj su se predstavnicima medija obratili Goran Knežević, Željko Trajković i selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac. Prethodno je prikazan promotivni šestominutni film o Gradu Zrenjaninu, domaćinu evropskog prvenstva.
 
Gradonačelnik Zrenjanina i predsednik Organizacionog odbora prvenstva Goran Knežević rekao je da "sport i kultura našeg grada ostvaruju najveći ambasadorski uticaj u svetu, koji se potom pretače i u industrijske zone, nova radna mesta i porast standarda stanovništva".

- Evo još jedne prilike da prezentujemo naš grad i na najbolji način pokažemo sve naše mogućnosti i kapacitete. Ja sam uveren da ćemo i ovoga puta, kao i mnogo puta do sada, iskazati naše gostoprimstvo i našu dobru organizaciju, kao što je to bio slučaj tokom prethodne dve godine kada smo organizovali u Zrenjaninu finalne turnire Kupa evropskih šampiona u rvanju – istakao je Knežević i dodao da će se Kadetsko prvenstvo Evrope u rvanju održati u novoj hali sportova, čiji se završetak izgradnje očekuje oko prvog maja naredne godine.

Potpredsednik Organizacionog odbora Željko Trajković naveo je da će prvenstvo okupiti najbolje evropske rvače do 17 godina starosti u sva tri stila (grčko-rimski, slobodni i za devojke) i osam težinskih kategorija i da se u Zrenjaninu očekuje prisustvo između 450 i 480 takmičara.

- Ovo takmičenje biće, svakako, najveći sportski i ne samo sportski događaj u Zrenjaninu naredne godine, a među najznačajnijim u Srbiji, ako izuzmemo Univerzijadu. Očekujemo razvoj rvačke infrastrukture, širenje baze po školama, više trenera, sportskih rekvizita, uopšte, popularizaciju rvanja, a očekujemo, takođe, i da rvački klub "Proleter " opravda ugled koji je do sada imao – rekao je ovom prilikom Trajković.