Gradsko veće zasedanjem okončalo godinu

Gradsko veće Grada Zrenjanina održalo je juče poslednju, 14. sednicu u ovoj godini, na čijem se dnevnom redu našla 41 tačka. Obiman dnevni red doneo je razmatranje predloga Zaključaka o davanju saglasnosti na finansijske planove svih gradskih i seoskih mesnih zajednica, a sa dnevnog reda skinuta je jedino tačka koja se ticala predloga Zaključka o davanju saglasnosti na finansijski plan MZ Mužlja, zbog nepotpunog izveštaja. 
 
Veće je utvrdilo Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o zaštiti od elemenatrnih i drugih većih nepogoda i tehničko-tehnoloških udesa, a razmatran je i Program poslovanja JKP "Gradska toplana" za 2009. godinu. Usvojen i predlog Zaključka u vezi sa učešćem učenika u ceni đačke mesečne karte za januar 2009. godine, na osnovu kog će učešće učenika za naredni mesec iznositi 1000 dinara. Učešće je smanjeno zbog zimskog raspusta, i činjenice da će učenici tokom januara imati samo 9 radnih dana. 
 
Razmatranje finansijskih planova mesnih zajednica za narednu godinu donelo je pred većnike pregled finansijskih potraživanja i sopstvenih prihoda za funkcionisanje svih mesnih zajednica. Ovim zaključcima obavezuje se Odeljenje za poslove finansija i računovodstva Grada Zrenjanina da prati realizaciju finansijskih planova, s periodičnim prenosom sredstava tokom godine, prema raspoloživim sredstvima.