Daljinsko grejanje u ranim popodnevnim časovima

09:30 
Daljinsko grejanje u Zrenjaninu trebalo bi da bude opet u funkciji u ranim popodnevnim časovima – saopštavanju nadležni u DP "Grejanje". Otklonjena je havarija, do koje je došlo u noći između subote i nedelje na delu vrelovoda u Pančevačkoj ulici, u naselju "4. jul", i u toku je puštanje pare u sistem. Potrebno je još nekoliko časova da bi vrelovod bio u funkciji, pa je realno da radijatori ponovo budu topli u ranim popodnevnim časovima. Havarija je otklanjana tokom celog jučerašnjeg dana, a radnici ovog komunalnog preduzeća locirali su tačno mesto kvara oko 13 časova.
 
Bez grejanja je juče ostalo oko 7.500 stanova u gradu, a jutros i sve javne ustanove u veliki broj kancelarija u centru grada. U nedostatku daljinskog grejanja, Zrenjaninci su juče masovno koristili grejna tela na električnu energiju, što je prouzrokovalo rekordnu potrošnju ovog energenta. Iako je sistem radio na granici maksimalnog opterećenja, srećom, nije bilo problema u snabdevanju. 
 
Školska uprava u Zrenjaninu Ministarstva prosvete saopštava da će u srednjim školama biti održano po 3 časa, a iz osnovnih škola još uvek nema potpunijih informacija da li je nastava za učenike nižih razreda jutros počela kako je planirano. 
 
Svi objekti Predškolske ustanove "Zrenjanin" su jutros otvoreni i primili su mališane. Šest objekata, priključenih na sistem daljinskog grejanja, zagrevaju se na električnu energiju. 
 
Dom zdravlja Zrenjanin saopštava da su bez grejanja ostale Služba hitne medicinske pomoći, stara Specijalistička poliklinika i zdravstvena stanica "Vladimir Rolović", u kojima je organizovano alternativno grejanje, do normalizacije sistema. Grejanja nema ni u bolnici za plućne bolesti "Dr Vasa Savić", gde se takođe koriste grejna tela na električnu energiju.