Formiran gradski Krizni štab

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević saopštili su danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je u gradu danas formiran Krizni štab za praćenje situacije u vezi sa snabdevanjem Grada Zrenjanina energentima. On će biti u stalnom zasedanju, a čine ga čelnici lokalne samouprave i direktori javnih preduzeća koja su u sistemu grejanja – JKP "Gradska toplana", "TE-TO Zrenjanin" i "Elektrodistribucije Zrenjanin". 
 
 
Goran Kaurić izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji se vrši distribucija i preraspodela zemnog gasa.
- Sada imamo situaciju da pojedini korisnici imaju grejanje 24 sata, a deo potrošača, kojih samo na teritoriji Grada Zrenjanina ima oko stotinu hiljada, u više od dvadeset hiljada domaćinstava, i koji za grejanje koriste gas, uopšte nemaju grejanje. Ovo je kulminiralo sinoć, kada je grad, praktično, isključen sa mreže – rekao je Kaurić. 
 
On je ponovio informaciju da su iz JP "Srbijagas" stigla uveravanja da će potrošači u Zrenjaninu gas dobiti u popodnevnim časovima, a ako to ne bude ispoštovano, lokalna samouprava će preduzimati mere u cilju dobijanja kvota. 
- Sve opštine i gradovi treba da dobiju kvote gasa, što je tehnički izvodljivo, i da ih preraspoređuju prema sopstvenim prioritetima. Na taj način bi se izbegla situacija da neko u potpunosti ostane bez grejanja. Teret krize treba da snose svi podjednako – istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i dodao da je prioritet Kriznog štaba maksimalno angažovanje u dostavljanju svih energenata na teritoriji Grada Zrenjanina. 
 
 
Istaknuto je da svi vitalni gradski sistemi, kao i daljinsko grejanje, funkcionišu, kao i da nema planskih isključenja električne energije. Događaju se, prvenstveno na obodu grada, kvarovi na niskonaponskoj mreži, koji su prouzrokovani velikim opterećenjem, ali se oni otklanjaju u najkraćem mogućem roku. Iz Elektrodistribucije Zrenjanin za sada nema naznaka o bilo kakvom planskom isključivanju potrošača, rečeno je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Zrenjaninu.